Met militaire precisie beroofd

Met militaire precisie is Weesper aannemer Nico ter Beek vorige week bestolen van zijn gereedschap. Zijn bedrijf NTB en naastgelegen woonhuis aan de Aetsveldseweg moet al tijden in de gaten zijn gehouden. De schade loopt in de vele tienduizenden euro's.

Midden in de nacht werd de loods op zijn terrein aan de Aetsveldseweg het doelwit van inbrekers. Vermoedelijk zo'n tien inbrekers zijn uren beziggeweest om minutieus zijn bedrijf te ontmantelen. Dat deden ze niet lukraak: ze wisten de weg op het terrein en de sluiproutes door de loodsen van de grote boerderij, vertelt de geschokte aannemer. De voorbereidingen waren van dien aard dat het net is of Nico uit de film 'Ocean's Eleven' beschrijft wat hem is overkomen. Alle spullen werden met zijn eigen kruiwagens naar de achterkant van het terrein gebracht. Rond 03.30 uur werd waarschijnlijk 'het transport' opgeroepen: zeker twee bestelwagens waren nodig die het weiland inreden en daar alle spullen inlaadden. De camera van de buurman die op de weg gericht stond, werd rond die tijd onklaar gemaakt. Al die tijd merkte Nico niks en zat bovendien ook opgesloten in zijn huis.

Bende?

Een inbraak met deze voorbereiding, precisie en buit komt niet vaak voor. Zelf gaat de aannemer uit van een georganiseerde bende. "Ik heb echt met niemand ruzie, dus het is denk ik geen bekende." Ook de politie tast in het duister.