Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

'Vrouwen moeten zich hier fijn voelen'

Patty's Treasure opende vorige maand aan de Pampuslaan. Nee, het is geen seksshop. Maar wat is Patty's Treasure dan wel? Onderneemster Patty Buitendijk legt het even rustig uit.

Patty Buitendijk laat de showroom van Patty's Treasure zien, die ze op Bedrijventerrein Noord heeft ingericht. "Wat vind jij ervan dan?, vraagt ze. Het is voor de Weespse uitermate belangrijk dat vrouwen zich prettig voelen in haar zaak. Ranzige seksshops zijn er al genoeg, vindt ze. Patty's Treasure aan de Pampuslaan is ook geen seksshop. Je kunt een deel van het assortiment hier bekijken en eventueel passen (onderbroek aanhouden), maar niet kopen. Wie op de site of in de showroom iets ziet wat hij of zij wil hebben, kan - al dan niet anoniem - een bestelling plaatsen.

Zaterdag 31 maart was de officiële opening, een dag later ging het bedrijf van start. Het bedrijf is niet helemaal nieuw. Buitendijk runt al langer een webshop vanuit huis. Dat de anonieme klanten hun bestellingen bij haar thuis ophaalden, was iets waar ze vanaf wilde. Toen de eigenaar van het bedrijfspand haar tipte dat het vrijkwam, besloten zij en haar man Patrick deze stap te nemen: "Dit biedt ons de kans te groeien en onze bestaande en toekomstige klanten nog beter te adviseren in een fijne omgeving."

Spannende producten

Via www.pattystreasure.nl kunnen klanten kiezen uit duizenden spannende producten, variërend van luxe, sexy lingerie tot een grote variatie aan seksspeeltjes. Het serieuze werk wordt in de showroom afgewisseld met wat grappige en/of lieve cadeauartikelen. "Dat doe ik expres. Niet iedereen vindt het prettig om continu geconfronteerd te worden met grote vibrators en levensechte dildo's." Als iemand haar op een verjaardag vraagt wat voor werk ze doet, zegt ze: "Ik heb een webshop in lingerie." Afhankelijk van het gezelschap voegt ze daaraan toe: "En ook nog wat erotische artikelen." Meestal zit ze dan de rest van de avond vragen te beantwoorden. "Wat ik niet erg vind, want het taboe mag er van mij weleens af."

In haar werk vindt ze het adviserende gedeelte ook het leukst en al helemaal als ze mensen kan helpen met het oplossen van een probleem. "Wij verkopen bijvoorbeeld ook producten speciaal voor transgenders. En sommige van die producten kunnen ook borstkankerpatiënten helpen, denk aan hulpmiddelen die de borsten masseren en zo pijnklachten na een borstoperatie kunnen bestrijden."

Onder schooltijd

De kinderen van het stel krijgen overigens niks mee van spannende branche waarin hun ouders werkzaam zijn. "De oudste van 15 vond op een gegeven moment dat er wel erg veel lingerie in huis lag, die weet inmiddels dat ik dat verkoop. De jongste is nog erg jong, die houden we van alles weg. Ik ben dit juist gaan doen vanwege de kinderen. Dit werk stelt me in staat mijn eigen tijd in te delen. Ik werk onder schooltijd en als de bel gaat sta ik op het schoolplein."

Patty's Treasure is doordeweeks elke dag geopend tijdens schooltijd (zie de website voor de exacte uren). 's Avonds en in het weekend kan de showroom op afspraak worden bezocht.

Afbeelding