Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Afscheid van Petra van Kooten en Janton Stork

Naast Cor van der Poel (zie pagina 10) neemt de IVW afscheid van nog twee bestuursleden: Petra van Kooten en Janton Stork.

Iedereen die de afgelopen jaren met Petra heeft gewerkt, zal beamen dat ze een fantastische vrouw is. Nuchter, zakelijk, telg van een bekende aannemersfamilie en een groot gevoel voor verantwoordelijkheid en plichtsbetrachting. Haar roots liggen bij de Rabobank en zo kwam ze bij het secretariaat van de IVW terecht. Al jaren combineert ze het IVW-werk met haar drukbezochte schoonheidssalon aan de Nieuwstad. Petra is voor vele IVW-besturen en -bestuurders een grote steun en toeverlaat geweest. Vooral het digitale werk heeft ze altijd tot in de puntjes verzorgd. Ze kent veel ondernemers en verzorgde altijd de badgetafel bij de businessclubs. Voor aftredende bestuursleden regelde ze altijd leuke afscheidscadeaus. Ook verzorgde zij de ledenadministratie. Petra was bovendien de creatiefste van het stel. Dat leidde tijdens de B2B-dagen voor een prijswinnende IVW-stand.

Ondanks zijn drukke architechtenwerk heeft Janton Stork drie periodes van drie jaar als bestuurslid van de IVW gediend. Hij is altijd zeer gemotiveerd geweest om bestuurlijke inbreng te hebben, want hij vindt de belangenvereniging van zeer grote waarde. Janton trad toe tot het bestuur ten tijde van het voorzitterschap van Cees van Vliet. Janton deed veel zaken met en had veel kennis van het Weesper en regionale bedrijfsleven. Vooral in zijn beginjaren maakte Janton zich sterk voor de collectieve afspraken, zoals met Paridon/Van Loenen (bedrijfsafval) en met Mainenergie (groene stroom). Verder was hij een bindende, gezellige factor in het bestuur en melden ingewijden dat het door zijn bourgondische stijl heerlijk was om met hem aan het jaarlijkse diner van het bestuur aan te zitten.

Afbeelding