Wethouder Tuning en het naambord waarover is nagedacht.
Wethouder Tuning en het naambord waarover is nagedacht. Foto: Brian Elings

Om de boel scherp te houden

Twaalf jaar lang was Cor van der Poel de uitvoerend-secretaris van bedrijvenvereniging IVW. In overleggen en via e-mail hield hij iedereen bij de les en kon hij tot vervelends toe overal kritisch bovenop zitten. Vooral de mailboxen van wethouders en gemeenteambtenaren stroomden vol met die gevreesde kattenbelletjes van Cor.

Dinsdag 27 juni nam de Weesper afscheid van de IVW. Wie houdt nu de boel scherp? Wethouder Herman Tuning kwam met het volgende cadeau aanzetten: een straatnaambord mee met daarop: 'Cor van der Poel Binnenplaats'. Op een later moment wordt dat op de binnenplaats van het stadhuis aangebracht. Opdat het permanente uitzicht op de Cor van der Poel Binnenplaats iedereen bij de gemeente scherp zal houden, zo legde hij deze bijzonder geestige vondst uit. Van der Poel is er zeer vereerd mee.
De bekende Weesper is al ereburger, drager van de Erespeld, erelid van de IVW en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, dus kwam ook het bestuur van de IVW met een creatief cadeau. De IVW roept een extra ondernemersprijs in het leven die 'De Snor van Cor' gaat heten. Van der Poel mag zelf bepalen wie deze bokaal krijgt. De IVW kon hem geen groter plezier doen.
"Jarenlang en met veel ambitie en geestdrift heb ik de post 'spin in het web' in de vereniging ingevuld, maar ik vind het wel genoeg na twaalf jaar", zo kijkt Van der Poel terug. "Verder ben ik door mijn verlamming als gevolg van een herseninfarct ook mijn mobiliteit kwijtgeraakt. Daardoor is het rechtstreekse contact met de ondernemers een stuk minder geworden. Ik vind het wel jammer dat het nu stopt, maar het is goed zo. Ik heb een mooie tijd meegemaakt binnen het Weesper bedrijfsleven met zijn prachtige ondernemingen met nationale en internationale roem." Na een uitstapje bij de WSP is Van der Poel weer terug bij de VVD, waar hij zich gaat inzetten voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Ook Petra van Kooten en Janton Stork namen afscheid van het IVW-bestuur. Stork zei bescheiden: "Ik was als bestuurslid slechts een passant, maar Cor en Petra hebben de IVW echt vorm gegeven." Petra van Kooten herhaalde in haar dankwoord de missie van de IVW: koop bij voorkeur bij Weesper bedrijven.
De drie afzwaaiers hebben een dankwoord geschreven dat ook te lezen is op de IVW-pagina in dit blad (pagina 19).