Sara Kroos en Daniëlle Meyer bij de entree van hun nieuwe locatie aan de Flevolaan.
Sara Kroos en Daniëlle Meyer bij de entree van hun nieuwe locatie aan de Flevolaan. Foto: Marieke van Veen

Theaterpand Weesp verhuist naar Flevolaan

Tijd om op adem te komen is er nauwelijks. Daniëlle Meyer en Sara Kroos hadden twee maanden de tijd om hun plannen voor een nieuw theater op het industrieterrein rond te breien. En nu dat gelukt is, hebben ze twee maanden de tijd om het theater te realiseren. "Voor ons geen zomervakantie, maar gelukkig zijn we allebei niet vies van hard werken."

Het Theaterand is de thuishaven van de succesvolle theaterschool Zone 1380, biedt een podium aan jonge talenten en dient als try-outpodium voor bekende cabaretiers. Aan de Herengracht kon niet worden uitgebreid, dus is het verhuizen geblazen. Aan de Flevolaan is het voormalige pand van Railsupport betrokken. In twee maanden tijd stampen Daniëlle Meyer en Sara Kroos daar een nieuw theater uit de grond. Je hoort wel eens anders, maar vergunningen en financiën (onder andere een crowdfundactie) liepen gesmeerd, liet Meyer aan het WeesperNieuws weten.

In september is de opening. Dan moeten zowel het theater als de lokalen klaar zijn. Meyer: "Ook al hebben we straks meer ruimte, we gaan wel weer voor een intieme setting. Maar er komt meer ruimte voor het publiek en er zijn straks meer toiletten." Daarna gaan de twee aan de slag met hun plannen voor een escaperoom. Dat is een kamer waaruit een gezelschap middels opdrachten, spelletjes en raadsels moet zien te ontsnappen. "Met de escaperoom willen we in november starten. Het wordt geweldig. Sara en ik hebben zo veel plezier beleefd aan het uitwerken van het verhaal. Ik wil niet te veel verklappen, maar het gaat 'De Toneelmeester' heten en speelt zich af in een theater. Dat je dan ook in een echt theater rondloopt voegt echt iets toe. We willen uiteindelijk graag een tweede kamer erbij, waar dan een ander verhaal draait."