Huizen gaan als warme broodjes

Weesp rijgt de nieuwbouwprojecten aan elkaar en toch ontkom je ook hier niet aan de gekte op de woningmarkt. Om in Weesp een huis te bemachtigen moet je hopen en bidden.

De diverse nieuwbouwprojecten die nu en in de nabije toekomst in Weesp worden opgeleverd, maken van Weesp een van de snelstgroeiende steden van ons land. En dan moet het grootste project nog komen: Weespersluis. Wijken van dergelijke omvang (2750 woningen in de polder ten noorden van het NS-station) worden gefaseerd gebouwd: plukjes van honderd à tweehonderd per keer. Maar de woningmarkt is enorm aangetrokken en met name vanuit Amsterdam is er een enorme vraag naar eengezinswoningen. Marlous Mok van projectbureau Weespersluis. "In ons bestand hebben we bijna 12.000 belangstellenden waarvan zo'n tachtig procent uit Amsterdam komt, maar ook mensen uit Weesp zelf, het Gooi en uit Almere en omgeving." 12.000 belangstellenden? Dan red je het nog niet met vier Weespersluizen. Dat wordt dus dringen, loten en hopen als je in Weesp wil komen of blijven wonen.

Toen de eerste 178 woningen op 1 juli in de verkoop gingen, moest er meteen geloot worden. Pechvogels moeten zich nu richten op het volgende plukje, waar ze eenzelfde drukte zullen aantreffen. Schrale troost: vlakbij staat nóg een groot bouwproject op stapel: De Krijgsman. Maar dat is een prijsklasse hoger en je woont dan in Muiden.