Nijverheidslaan wordt opgeknapt

De gemeente verwacht 30 oktober te beginnen met het opknappen van de Nijverheidslaan. Het doel is om de uitstraling te verbeteren en de parkeerproblemen op te lossen.

De toegangsweg wordt breder, zodat vrachtverkeer er beter overheen kan. Daarnaast komen er extra stroken met parkeerplaatsen. Uiteraard worden ook het wegdek en de stoepen weer netjes recht gelegd. Een aantal extra bomen en een nieuw entreebord moet de uitstraling verder opkrikken. Om de parkeerplaatsen te kunnen maken, wordt een klein deel van het braakliggende terrein langs het spoor gebruikt. De herinrichting lijkt een ingewikkelde klus, want over het ontwerp wordt al meer dan een jaar gesproken. Joop Bos is een van de ondernemers die de ontwikkeling kritisch volgt en wees de gemeente al eerder op onvolkomenheden in het ontwerp.

Bootje te water

Bij de werkplaats van Car Casting Holland, de voormalige Renaultgarage, wil de gemeente een trailerhelling aanleggen waarmee boten te water kunnen worden gelaten. Naast de helling komen twee grote parkeerplaatsen met plek voor auto's met een trailer erachter. De trailerhelling past in het beleid om Weesp als waterstad te profileren. In het ruimschoots aan het water gelegen Weesp kan opmerkelijk genoeg namelijk nergens een bootje te water worden gelaten.