Nu nog een leeg kantoor, straks een grand café.
Nu nog een leeg kantoor, straks een grand café. Foto: André Verheul

Voormalige bank wordt grand café

Café De Eendracht uit Abcoude slaat de vleugels uit naar Weesp. Aan het Grote Plein moet komend voorjaar een grand café komen in het voormalige bankkantoor van ABN Amro.

Wie het Abcouder grand café De Eendracht kent, heeft meteen een goed beeld van hoe de zaak er in Weesp uit zal komen te zien. Het concept wordt hetzelfde: de hele dag door open voor eten en drinken in sfeervolle ambiance. Dus uiteraard voor lunch en diner, maar ook voor koffie met gebak of een gezellige borrel.

Eerst in Maarsen

De caféhouders openen dit najaar eerst nog een café met dezelfde naam aan de Langegracht van Maarsen. De Weesper vestiging moet een volgende stap worden. "Weesp stond al langer hoog op ons verlanglijstje. We zochten lang naar het perfecte pand daarvoor, maar we vonden niks wat ons het wauw-gevoel gaf", vertelt horecaondernemer Jos Kraan van De Eendracht. "Een paar jaar geleden hebben we nog even naar het leegstaande postkantoor aan de Oude Gracht gekeken. Een prachtpand, maar daar zaten teveel haken en ogen aan. Daarna kwam het bankkantoor op de markt. Het klopte meteen. Deze locatie geeft ons zoveel kansen. Het is een mooie centrale plek om samen te komen en waar je lekker kunt eten en drinken op elk moment van de dag. Daarnaast hopen we, een beetje vanzelfsprekend, ook een terras voor de deur te openen, zodat je op zomerse dagen buiten kunt plaatsnemen. Dat zou het plaatje wel helemaal compleet maken. Of dat terras straks wel mag, wordt afwachten. Wat ons betreft valt of staat het er wel een beetje mee. We hebben goede hoop dat dat in orde komt. We focussen ons erop om volgend jaar nog voor de zomer open te gaan. Er nog veel verbouwd worden. We staan te trappelen om van start te gaan", besluit Kraan.