Afbeelding
Foto: Brian Elings

IVW is schakel in sterke lokale economie

Met de focus op economische groei op nationaal en internationaal niveau is het zakendoen op lokaal niveau vaak een ondergeschoven kindje. Door de digitalisering en daarmee open structuur van het zakendoen wordt er te weinig gekeken of het product, de dienst of activiteit ook in de eigen omgeving aangeschaft kan worden.

Niet slim, want lokale samenwerking zorgt voor economische groei en stabiliteit. Een sterke lokale economie maakt een regio economisch minder afhankelijk en trekt eerder nieuwe ondernemers aan die creatief, gemotiveerd, enthousiast en energiek zijn. Een diversiteit aan lokale ondernemingen, zowel in grootte als in activiteit, biedt een aantrekkelijke arbeidsmarkt en zorgt bij alle participanten voor een grotere waardering voor de eigen leef-, werk- en zakelijke omgeving.

IVW verbindende schakel

De strekking is duidelijk: om de motor van de lokale economie te stimuleren is het nodig de lokale ondernemers meer bij het economisch beleid en de uitvoering ervan te betrekken. De IVW is de verbindende schakel tussen lokale ondernemers onderling, maar ook tussen ondernemers en lokaal bestuur, onderwijs en andere betrokken instellingen en organisaties.

Geven en iets ervoor terugkrijgen

Hoe vergroot je de zichtbaarheid tussen de lokale bedrijven zodat businesskansen beter benut kunnen worden en hoe dragen de businessclubs bij aan een betere zichtbaarheid en een hogere gunfactor?

Dit zijn vraagstukken waar de IVW zich mee bezighoudt want het draait uiteindelijk maar om één ding: geef elkaar de business, uiteindelijk krijg je er altijd iets voor terug.