Afbeelding
Foto: André Verheul

Eerste stap herontwikkelen Rabo-locatie

Een groep ondernemers wil de Rabobank-locatie aan de Irenelaan herontwikkelen. Ze mogen er woningen bouwen die aansluiten bij de zes jaar oude woningen tussen ING-bank en Casparus College.

De Rabobank heeft het kantoor aan de Irenelaan verkocht. De nieuwe eigenaren hebben onder de projectnaam De Prinses van Weesp BV een verzoek gedaan om het pand te slopen ten behoeve van woningbouw. De bank zoekt naar een andere locatie in Weesp, maar kan op de huidige plek blijven zolang er geen nieuwe, geschikte locatie gevonden is.

De gemeenteraad van Weesp heeft de kaders vastgesteld waarbinnen het plan moet blijven. Zo moet een derde deel in het betaalbare segment worden gerealiseerd. Die voorwaarde stelt de gemeente aan alle nieuwe woningbouwplannen. Zelfs met terugwerkende kracht aan het contractueel al dichtgetimmerde Weespersluis, de grote stadsuitbreiding richting de A1 waar in de komende jaren 2750 woningen gaan verrijzen.

Andere voorwaarden in het Irenelaanvoorstel zijn: een combinatie van eengezinshuizen en appartementen en maximaal vier bouwlagen inclusief kap. Daarmee moet de nieuwbouw aansluiten bij de stedenbouwkundige en architectonische opzet van De Hofsingel en het Amaliahof, die in 2012 verderop aan de Irenelaan verrezen.

Het vaststellen van de kaders is nog geen bouwbesluit, zo legde wethouder Peter Eijking (PvdA) uit. Dat wordt, als het is ingediend, getoetst aan de kaders die nu gesteld zijn.