Afbeelding
Foto: Gemeente Weesp

Aan de slag met fase 1

De werkzaamheden aan de Nijverheidslaan zijn begonnen. Wethouder Herman Tuning van Economische Zaken, Hans de Waard van bedrijvenvereniging IVW en een afgevaardigde van Fronik Infra BV uit Mijdrecht kwamen op 2 november bijeen voor een officieel startsein bij het bouwbord.

De aannemer gaat aan de slag met het vervangen van de straatstenen, het breder maken van de weg, het aanleggen van parkeerplaatsen, het plaatsen van riolering en het planten van bomen. Het moet ertoe leiden dat de Nijverheidslaan aanzienlijk zal opknappen, maar ook dat parkeerproblemen tot het verleden gaan behoren.

Nadat eerder de gemeenteraad had besloten de openbare ruimte van bedrijventerrein Nijverheidslaan op te knappen, werd de basis voor het plan gelegd na een schouw met ondernemers. Daarna zijn met belanghebbenden diverse gesprekken gevoerd voor het opstellen van een geschikt inrichtingsplan. Wethouder Tuning is blij dat de werkzaamheden zijn gestart: "Met de ondernemers en de IVW is hard gewerkt aan het plan voor het opknappen van het bedrijventerrein. Ik ben blij dat we goed de tijd hebben genomen en dat we op alle belangen hebben gelet. De ondernemers verdienen het. Nu kan de schop de grond in."

Ledverlichting

De totale herinrichting is verdeeld in drie fasen. De eerste twee fasen van het plan worden uitgevoerd tussen 30 oktober en 23 december. Op het deel tussen de Korte Muiderweg en Nesland worden alle bestratingsmaterialen vervangen, een hemelwaterriool aangelegd en bomen geplant. Tevens worden er lichtmasten met ledverlichting geplaatst en parkeerplaatsen gecreƫerd. Aansluitend hierop wordt fase drie uitgevoerd, waarin onder meer de realisering van de trailerhelling aan de Vecht aan de beurt komt. Met behulp van die trailerhelling kunnen Weespers straks zelf hun boot in en uit het water halen. Het gebruik is gratis. Voor de trailerhelling was een vergunning van Waternet nodig. Die vergunning is vorige maand verleend. Als alles volgens planning verloopt wordt de vernieuwde Nijverheidslaan medio maart 2018 opgeleverd.

Terrein

Aan het braakliggende terrein tussen het spoor en de Nijverheidslaan verandert de komende tijd niet veel. De gemeente en eigenaar Achmea hebben wel contact gehad, onder meer over de werkzaamheden aan de Nijverheidslaan, maar een ontwikkeling op het terrein is volgens wethouder Tuning voorlopig niet te verwachten. Wel kan een strook van het terrein worden gebruikt om extra parkeerplaatsen te maken. Ook komt er een mooie afscheiding langs de open plek.