Afbeelding
Foto: André Verheul

Wachten op geschikte
winkelformule
naast Albert Heijn

Zo mooi als de nieuwe Albert Heijn aan de Achtergracht is, zo lelijk is het braakliggende terrein er pal naast. En dat blijft voorlopig nog wel even zo.

Albert Heijn, aangevuld met Gall en Gall, doet het uitstekend in de nieuwe huisvesting in hartje Weesp. Ze bezetten deel 1 van het nieuwe winkelcentrum van projectontwikkelaar De Grutterij. Boven de nieuwe winkel is een parkeerdek gemaakt. Marco te Brake van De Grutterij liet aan het WeesperNieuws weten dat deel 2 pas wordt gebouwd als daar een huurder voor is gevonden. En zover is het op dit moment nog niet. Dat betekent een lelijke kale vlakte plus een gemis aan parkeerplaatsen, want ook hier zou een parkeerdek moeten komen. "Er zijn momenteel weinig ontwikkelingen. We gaan pas bouwen als we een huurder hebben voor het tweede deel. We zoeken nog steeds. Dat doen we samen met Albert Heijn, maar de markt is op dit moment erg lastig", verklaart Te Brake. De zoektocht wordt bemoeilijkt doordat Albert Heijn het niet ziet zitten dat er een concurrerende supermarkt als buurman komt. Om deze reden haakte eerder de Dirk van den Broek al af, nadat de rechter Albert Heijn daarin in het gelijk stelde. Of er ook andere supermarkten belangstelling hadden, wil de projectontwikkelaar niet bevestigen. "Meer dan dat er momenteel niets concreets speelt kan ik niet zeggen. Er is heus licht aan het einde van de tunnel. Maar ik kan daar geen termijn aan koppelen. Daar durf ik geen uitspraken over te doen."

Parkeerterrein

Het braakliggende stukje bouwgrond blijft dus nog wel even leeg. Het benutten, bijvoorbeeld door er een tijdelijke parkeerplaats van te maken, is geen optie. Te Brake: "Een parkeerplaats bemoeilijkt de komst van een nieuwe huurder en is daarnaast, als er op termijn een nieuwe huurder komt, pure kapitaalvernietiging. Daarnaast zou ik mezelf niet populair maken als ik die parkeerplaats daarna weer weg moet halen."

Kortom: het blijft wachten. En dat stoort de gemeente. "We zien graag dat het project wordt afgerond, ook gezien de extra parkeerruimte die een compleet parkeerdek zal opleveren. De gemeente volgt de ontwikkelingen op de voet, maar is zelf geen partij", aldus een woordvoerder.