Nieuwe eigenaar knapt sauna op

Het zwembad en de sauna aan de Basisweg hebben een nieuwe eigenaar. Die heeft de boel grondig onder handen genomen.

De koper van het zwem- en saunacomplex heet International Wellness Resorts. Het is het moederbedrijf van zes toonaangevende wellnessresorts verspreid over Nederland: Veluwse Bron, Zwaluwhoeve, Elysium, SpaPuur, SpaSense en SpaWell. Het bedrijf vindt dat de locatie in Weesp de potentie heeft om aan dit rijtje te worden toegevoegd. Maar dan moet er wel eerst flink verbouwd worden. "SpaWeesp - zoals wij het resort gaan noemen - ligt op een rustige plek onder de rook van Amsterdam; dat is qua locatie een prachtige aanvulling op onze vestigingen", verklaart Hester van den Bos de overname. "Ook de sfeer spreekt ons aan: gemoedelijk en knus."

Toch was niet alles naar wens, vandaar de grondige verbouwing die vorige maand plaatsvond. Het interieur is compleet anders. "Onze gasten zullen zich in mediterrane sferen wanen. Denk hierbij aan verschillende tinten turquoise en mooie mozaïektegels. Ook komen er enkele nieuwe faciliteiten bij, zoals een zoutsteensauna." De ligweide wordt ook onder handen genomen en er zijn plannen voor een verwarmd buitenbad, maar deze faciliteiten worden waarschijnlijk pas na de heropening opgeleverd.
International Wellness Resorts is ook de nieuwe eigenaar van het naastgelegen Victoria instructiebad. Ook daar wordt het een en ander opgeknapt.