Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

'On Stage' bij Vuurtoren en MetalTech

Als een echte makelaar een huis opmeten en taxeren. Of als volleerd metaaltechnicus aan de slag. Op enkele plaatsen in Weesp konden vmbo-scholieren op 5 april terecht voor een stage onder de vlag van 'Gooi On Stage'.

Monica Vries van De Vuurtoren Makelaars nam een groep stagiairs mee naar onder meer een huis aan de Oudegracht. De scholieren gingen zelf aan de slag met alles opmeten en het kijken naar de positieve en negatieve kenmerken van het huis. Vervolgens mochten ze de waarde beoordelen. Deze stagiairs liepen een dagje mee omdat ze op de beroepenmarkt van Gooi On Stage interesse hadden getoond in het makelaarsvak.

Maar ook andere bedrijven hadden die dag stagiairs over de vloer. Zo werd MetalTech bezocht door een groep vmbo-leerlingen van de Gooische Scholen Federatie. Zij waren afkomstig van De Fontein uit Bussum, Hilvertsheem Beatrix en de Savornin Lohmanschool uit Hilversum en van het Casparus College uit Weesp. De leerlingen werden ontvangen door Lucas van Leeuwen en Nils Ravenhorst, die een bedrijfspresentatie gaven over het produceren van fijnmechanische onderdelen door middel van CNC verspanen en het produceren van topsealmachines. Stagiaire Daan vertelde wat over zijn stage bij MetalTech. Na de presentatie werd een rondleiding door de fabriek gegeven. In de fabriek konden leerlingen met een door MetalTech aangeboden schuifmaat aan de slag in een spel waarbij de juiste tol moest worden gevonden.

Gooi On Stage, onderdeel van VMBO On Stage, is ontstaan als maatschappelijk initiatief. Het is tevens een laagdrempelige ingang om met jongeren in gesprek te gaan met betrekking tot hun toekomstdromen, beroepsbeelden, studie- en beroepskeuze.