Van Aaltje naar Paardenburg

Gijs Numan is de nieuwe eigenaar van Brasserie Paardenburg in Amstelveen. De horecaondernemer is in Weesp bekend van café-restaurant Aaltje, waar hij mede-eigenaar van is.

Met Aaltje aan de Herengracht in Weesp zette hij samen met Jordi Dekker een succesvol concept neer rond 'de Hollandse keuken op eigen wijze'. Daar zullen we hem voorlopig niet zo veel meer zien, want met Paardenburg heeft Numan een ambitieus project te pakken. Om te beginnen wil hij terug naar de klassieke formule, met goed eten, goede service en een Bib Gourmand, zo vertelt hij aan Misset Horeca.
Numan kende een nogal hectische binnenkomer, want hij had de deal nog niet rond of het werd stralend weer en dus meteen superdruk op het terras aan het water. Numan wil echter meer aandacht besteden aan de gast die ook in de winter komt. "Dus niet alleen voor die mooie plek aan het water in de zon voor een drankje, maar ook voor lunch en diner." De eerste maatregelen richting het nieuwe Paardenburg zijn getroffen: een nieuwe kaart en wit linnen op tafel. Kwaliteit, service en sfeer zijn de nieuwe waarden. Nieuwe meubels, het verplaatsen van de bar en uitbreiding met hotelkamers zijn de volgende stappen in het businessplan van Numan.

Maurice van Kesteren, in Weesp bekend van eetcafé 't Weesperplein, is de nieuwe manager van Paardenburg. Michael Hendriksen is de chef. Numan staat zelf ook op de vloer.