Afbeelding
Foto: IVW

De uitdagende klussen voor de IVW

De IVW is met veel zaken bezig. IVW-voorzitter Reinier Mommaal zet er een aantal op een rijtje.

Als IVW-bestuur treden wij vaak in overleg met diverse partijen. Voornamelijk met de gemeente op allerlei vlakken, maar ook bijvoorbeeld met de omliggende bedrijfsverenigingen, de WDO en Weesp Marketing. Een aantal zaken die op dit moment spelen of gaan spelen zijn onder andere de toekomst van het KVO en hoe dit om te zetten naar parkmanagement, de plannen voor woningbouw op bedrijventerrein Nijverheidslaan en het bestemmingsplan op de bedrijventerreinen in het algemeen.

Verder buigen wij ons over het opzetten van commissies waarin naast een bestuurslid van de IVW ook ondernemers gaan plaatsnemen. Zo betrekken we niet alleen meer leden bij onze activiteiten, maar kunnen wij nog beter de belangen behartigen van onze leden. Dit werkt bij een aantal bedrijfsverenigingen om ons heen erg goed. Te denken valt aan een commissie KVO, een commissie Communicatie en een commissie Weesp-Amsterdam. De komende tijd volgt hierover meer informatie.

Afgelopen maand werd ik benaderd door Nel Mateman van de Taalkamer Weesp. Hier worden Syrische vluchtelingen die statushouder in Weesp zijn, wegwijs gemaakt in onze mooie stad en wordt hun de taal verder bijgebracht. Nel vertelde mij dat de meesten van hen hoogopgeleid zijn en heel graag willen werken of stage lopen bij bedrijven in Weesp. Solarclarity heeft inmiddels iemand in dienst genomen en een ander IVW-lid is aan het kijken wat de mogelijkheden zijn. Wij zullen nog even verder uitzoeken wat er exact mogelijk is. In de komende nieuwsbrief zullen wij hier verder over berichten. Voor nu hoop ik jullie allemaal te zien tijdens de komende netwerkbijeenkomsten.

Graag bedanken wij Herman Tuning, de wethouder Economische Zaken, het college en de raad voor de prettige samenwerking in de afgelopen vier jaar. Wij gaan het proces van ambtelijke naar bestuurlijke samenwerking met Amsterdam de komende jaren heel nauw volgen en de belangen van onze leden en het bedrijfsleven zo goed mogelijk behartigen. Een leuke en uitdagende taak.