Afbeelding
Foto: Brian Elings

Golfbaan Weesp weer in full swing

Gerhard van Galen en Friso Verhoeve spraken in januari hun ambitie uit om de golfbaan van Weesp weer helemaal op de kaart te zetten. "Het moet de baan worden zoals velen hem al kennen, maar dan net even beter", zeiden ze.
De nieuwe eigenaren houden woord: de baan ligt er weer goed bij en is klaar voor de feestelijke heropening.

De officiële heropening is op zaterdag 2 juni. Vanaf 14.30 uur is iedere golfer uit Weesp en wijde omstreken van harte welkom. Tussen 15.00 en 18.00 uur bieden Gerhard van Galen en Friso Verhoeve een drankje en een hapje aan en klinkt er muziek. Voorafgaand aan de officiële opening zijn er al diverse activiteiten geweest op de Golfbaan Weesp, waaronder een masterclass putten. Op zondag 6 mei was de zonovergoten Open Golfdag. Er waren diverse activiteiten voor jong en oud. Eenieder kon gratis de 9 holes lopen met ervaren leden van de vereniging. Bezoekers konden gebruikmaken van een van de gratis inlooplessen en/of heerlijk genieten van het uitzicht op het terras. De foto's bij dit artikel zijn op deze dag gemaakt.

Veel gebeuren

De Open Golfdag en de officiële opening markeren het nieuwe begin van de golfbaan in Weesp. Na de abrupte sluiting en het faillissement zag de toekomst van de baan, en daarmee van de golfvereniging, er somber uit. De leden van de vereniging ontfermden zich lange tijd maar zelf over het onderhoud van de baan, wat ertoe heeft bijgedragen dat de zaak nu weer draait. Want toen Van Galen en Verhoeve vorig jaar in Weesp kwamen kijken, zagen ze direct de potentie. "We kenden de baan van naam, maar waren er allebei nog nooit geweest. We zagen al snel dat deze baan kansen heeft." Ook zagen ze dat er nog veel moest gebeuren om de baan en de accommodatie weer op het gewenste niveau te krijgen. Een uitdaging waar beiden veel zin in hadden. Het eerste dat aangepakt moest worden, was de drainage van de baan. Daarna kreeg de drivingrange de nodige liefde en aandacht.

Als een hole-in-one

Het nieuws van de nieuwe eigenaren sloeg als hole-in-one in in het Weesper golfwereldje. Via de nieuwsbrief hield en houdt Golfbaan Weesp alle geïnteresseerden op de hoogte. En nieuws is er op dit moment in overvloed. Eén ding is duidelijk: de golfbaan ligt er weer goed bij. Hij is qualifying en de trolleys zijn toegestaan. Er zijn diverse verbeteringen aangebracht, zowel op de baan als bij de oefenfaciliteiten. Zo zijn er op de drivingrange nieuwe afslagmatten gekomen. In mei worden de teeboxen verbeterd. De ervaren greenkeeper Marvin de Vink is drie dagen werkzaam op Golfbaan Weesp, de overige twee dagen op Golfbaan The International. Hostess Roxy Heerschop ontvangt de spelers en andere gasten bij de receptie in het clubhuis. De brasserie in het clubhuis is weer dagelijks open. De horecaondernemers Jos Mooij en Natasha Verheij hebben de kaart vernieuwd, de bar gestroomlijnd en het interieur opgefrist en aangepast.

Al 200 jaarkaarthouders

Inmiddels heeft Golfbaan Weesp al meer dan 200 vaste jaarkaarthouders mogen verwelkomen. Voor de 2018 wordt de volgende prijs gehanteerd: € 375 inclusief 6% btw. Hiervoor kan onbeperkt worden gespeeld. Wie ook nog lid is van Golfvereniging Weesp kan meedoen aan de vele, en gezellige, wedstrijden die op het programma staan. De Golfvereniging Weesp kent inmiddels een boordevolle activiteitenkalender. Dat begon op zondag 15 april met de eerste wedstrijd. Maar liefst 72 deelnemers hadden zich ingeschreven voor dit Voorjaarstoernooi. Afgaande op het mooie weer vond de seizoenstart onder een goed gesternte plaats.

Bedrijfslidmaatschappen

Voor bedrijven biedt Golfbaan Weesp een lidmaatschap 'op maat' aan. Dit kan al vanaf een bedrag van € 475 excl. 21% btw. Er zijn dit jaar vier businessclubcompetitiedagen. Heel herkenbaar: steeds de eerste donderdag van de maand (tenzij feestdag of vakantieperiode). Per bedrijf is één introducé welkom. Naast de punten voor de competitieranking zijn er diverse dagprijzen te winnen.

Op de nieuwe website www.golfweesp.nl staat alle informatie over baanstatus, activiteiten, lidmaatschappen en contactpersonen.

Afbeelding