Weesp wil 'ondernemersloket'

Nu piept en kraakt het gemeentelijk apparaat nog, maar met de snelle ambtelijke fusie met Amsterdam op komst durfden de coalitiepartijen WSP, GroenLinks en D66 wel een ambitieus coalitieakkoord neer te leggen. Een nieuwe wethoudersploeg is aangesteld om de komende vier jaar de mouwen op te stropen.

Astrid Heijstee (WSP) wordt de nieuwe wethouder van Economische Zaken in Weesp. In de economische paragraaf van het coalitieprogramma staat het voornemen om een 'ondernemersloket' in het leven te roepen. Dat moeten we zien als een doorontwikkeling van de bedrijfscontactfunctionaris. Dit loket is er niet alleen voor bedrijven, maar voor alle ondernemers. Ook duurzaamheid komt in dit loket aan de orde.

Transformatie Van Houtenlaan

Een ander belangrijk punt wordt de transformatie van het Van Houten Industriepark. Als kantoren daar woningen kunnen worden, wil de gemeente er dolgraag aan meewerken. Die transformatie moeten passen in het grotere geheel dat wordt vastgelegd in een nieuwe toekomstvisie voor de bedrijventerreinen. Het behouden van bedrijven en (daar is hij weer) duurzaamheid vormen belangrijke uitgangspunten. Doorbladerend naar het kopje 'winkelstraten' lees ik: "We gaan onderzoeken of hardnekkige leegstand bestreden kan worden met inzet van publieke middelen."