Afbeelding
Foto:

Rabobank geeft geld aan verenigingen

Rabobank Amstel en Vecht biedt verenigingen en stichtingen in Weesp de mogelijkheid voor een financieel steuntje in de rug. Hiervoor wordt de Clubkas Rabobank actief. Het leuke is dat leden van Rabobank Amstel en Vecht inspraak krijgen bij de verdeling van het geld.

De Clubkas Campagne is erop gericht een deel van de winst van de Rabobank onder het verenigingsleven te verdelen. Dit past perfect binnen de coöperatieve constructie van de Rabobank.
Allereerst wordt in kaart gebracht welke organisaties gebruik willen maken van deze mogelijkheid. Clubs en stichtingen kunnen zich tot en met maandag 17 september aanmelden via de website www.clubkascampagne.nl/amstelenvecht).

Bestedingsdoel

Het geld mag niet in een bodemloze put terechtkomen of dienen om gaten in de begroting te stoppen, maar er moet een concreet bestedingsdoel zijn. Bij de inschrijving moet dit doel worden omschreven. Binnen twee weken na aanmelding krijgen de bestuurders te horen of hun aanvraag door mag naar de stemmingsronde. Vanaf dat moment kan er binnen de vereniging worden gestart met het promoten van de campagne met als doel dat zo veel mogelijk ondernemers en particulieren die lid zijn van Rabobank Amstel en Vecht worden gestimuleerd hun stem uit te brengen.

Leden van de Rabobank met stemrecht (dit geldt niet automatisch voor iedereen die een rekening heeft bij de Rabobank, maar je kunt wel op de site het lidmaatschap aanvragen of gewoon aan de balie) ontvangen rond 2 oktober per post een unieke stemcode waarmee tot en met 12 oktober de stem kan worden uitgebracht. Eind oktober, begin november wordt de uitslag bekendgemaakt.