Fixi fikst het snel

Als je de resultaten op Fixi ziet, zie je direct: met de bedrijventerreinen in Weesp is weinig mis. Althans, in de zin dat er weinig plekken zijn waar slecht onderhoud aan straten of straatmeubilair wordt gepleegd. En als u een klacht heeft die snel moet worden verholpen, dan wordt dit via de Fixi-app in principe snel geregeld. Of gefikst, zo u wilt.

Fixi is een publieksvriendelijke manier om medewerkers van de gemeente Weesp erop te wijzen dat ergens iets niet in orde is. Water dat niet wegstroomt door een put, een lantaarnpaal die omver is gereden, losliggende tegels: het kan allemaal eenvoudig worden gemeld in Fixi op internet of in de Fixi-app.
Bert Kok, die werkt bij een bedrijf aan de Zuiderzeelaan, heeft Fixi al ontdekt, getuige dit bericht: "Goedemiddag, een week of 2 geleden is er een lantaarnpaal bij ons voor het pand omver gereden. Deze staat nu scheef en valt bijna om. Kunnen jullie hier iets aan doen ? Ik hoor het graag, vriendelijke groet, Bert Kok."
Bij het berichtje staat een oranje ballonnetje, wat aangeeft dat eraan gewerkt wordt. Is de klus geklaard, dan wordt oranje groen. En elke nieuwe melding is rood. En wie de kaart nu ziet, ziet alleen het oranje ballonnetje van Bert Kok. Rood is er niet en er zijn een paar groene te zien. Alle klachten komen binnen bij de zes man sterke onderhoudsploeg van de gemeente Weesp, die er een dagtaak aan heeft om de meldingen na te lopen en de klachten af te handelen.