Samenwerken

Na jarenlang sappelen, gaat het ook in de horeca momenteel helemaal geweldig. Voor al die ondernemers die vele jaren weinig tot niks verdienden, is dat zeer welkom. Zo kan er weer wat vet op de botten worden gekweekt en dat is wel zo verstandig, want er komen ongetwijfeld ook weer slechte tijden. Niet voor niks luidt het uitgangspunt: 'Als het mooi weer is, moet je het dak repareren.'
Een echte horecaman als Pieter Kors, die in deze editie wordt geportretteerd, snapt dat als geen ander. De eigenaar van café 't Helletje heeft naar horecabegrippen een klein café, maar heeft in Weesp een wereldtent. Als er iets wordt georganiseerd in Weesp dan is hij erbij - prominent ook nog - en als er niets wordt georganiseerd, dan doet hij dat zelf. Zoals het een goed ondernemer betaamt.
Pieter is ook voorzitter van de plaatselijke tak van de Horeca Ondernemersvereniging. We vroegen hem vanuit die positie waarom er toch zo belabberd - om niet te zeggen niet - wordt samengewerkt binnen de Weesper horeca, want nu moet je het verdienen. Zijn antwoord is dat het heel wat anders is om twee kroegbazen op één lijn te krijgen dan een schoenenzaak en een broekenwinkel. Of een slagerij en een bakkerij. Dat bijt elkaar niet, maar horeca wel. Elk biertje dat niet bij jou wordt gedronken, is er namelijk één.
Het is dus best begrijpelijk, maar toch ook jammer. Want er liggen kansen voor nog meer jolijt. Vooral De Kom schreeuwt zowat om een evenement. Of vinden we het inmiddels wel genoeg zo?

Hans Peijs,
redacteur B2B