Afbeelding
Foto: pixabay

GooiWerkt.nl; voor al uw vacatures

Enter Media gaat iets nieuws doen: een vacaturesite voor het Gooi en omstreken. Directeur Jan Piersma legt uit waarom.

Onlangs stond in WeesperNieuws, een uitgave van Enter Media BV, een veelzeggende advertentie van een halve pagina. Liefst twaalf van de in totaal 25 bedrijven die zijn gevestigd bij Maxis Muiden vragen daarin om verkoopmedewerkers. Het is een van de talloze signalen waaruit blijkt dat het momenteel verschrikkelijk lastig is om mensen te vinden. Veel bedrijven zitten met de handen in het haar omdat de gewenste groei hierdoor wordt gedwarsboomd. Met name de roep om wat wordt genoemd 'handjes' (met name technische en productiemedewerkers) is groot, maar eigenlijk is er geen branche die niet merkt dat personeel schaars is.

Ondernemers die medewerkers zoeken kunnen dus best een handje worden geholpen en dat is precies wat de nieuwe website GooiWerkt.nl gaat doen. Enter Media BV lanceert deze nieuwe website nog voor het einde van deze maand.

Enter Media

GooiWerkt.nl wordt opgezet volgens het principe van Brabantwerkt.nl. Brabantwerkt.nl is ontstaan uit een samenwerking van Brabantse uitgeverijen om vacatures bij een nog groter publiek onder de aandacht te brengen dan in de kranten van de uitgevers alleen. Ditzelfde principe hanteert ook GooiWerkt.nl, zij het dat hier geen samenwerking van uitgeverijen is, maar dat Enter Media de enige afzender is. "Enter Media is uitgever van een aantal lokale nieuwsbladen in en rond het Gooi, te weten WeesperNieuws, MuiderNieuws, BussumsNieuws, NaarderNieuws, DiemerNieuws, IJburgerNieuws, De Gooi en Eembode, Nieuwsblad voor Huizen en Laarder Courant de BEL", introduceert directeur Jan Piersma de uitgaven waarvoor hij verantwoordelijk is. Alles bij elkaar bereiken deze kranten meer dan 130.000 huishoudens, waarmee het belang in het Gooi en omgeving in één klap helder is.

Extra platform

Maar voor wat betreft vacatures komt er nu dus een extra platform bij en dat is zeer welkom, weet Piersma. Piersma: "In bijvoorbeeld Weesp was de IVW zich aan het oriënteren op een eigen onlineplatform voor vacatures om de leden te kunnen bedienen. Dat is toevallig precies waar wij ook mee bezig zijn, waarmee in dit geval de IVW direct wordt bediend, die er verder geen inspanning voor hoeft te leveren. Ook in de andere gemeenten is er vraag naar een goed vacatureplatform en binnenkort praat ik met de regio Gooi en Vechtstreek waar dezelfde ideeën leven. We komen dus als geroepen."

Overzichtelijke website

GooiWerkt.nl wordt een zeer overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website. De homepage bestaat voor een belangrijk deel uit een kaartje met het volledige verzorgingsgebied. Elke gemeente kan worden aangeklikt, waarna de vacatures in het gezochte gebied worden getoond. Wil je de vacatures in het complete gebied hebben, dan kan dat ook via de zoekfunctie 'Alle vacatures'. Er kan ook gedetailleerd worden gezocht naar banen, bijbanen, stages en vakantiewerk. "Dat is de basisopzet, maar we spelen met de gedachte er nog een knop 'Vrijwilligerswerk' aan toe te voegen, want dat wordt steeds belangrijker", meent Piersma.

Werkzoekenden en werkgevers

Onder het kaartje is de landingspagina in tweeën verdeeld: een deel voor werkzoekenden en een deel voor werkgevers. Werkzoekenden kunnen hier alle relevante vacatures vinden (er kan gezocht worden op bepaalde trefwoorden). Ook kan bij wijze van extra service een cv worden aangemaakt dat kan worden achtergelaten. Werkgevers kunnen op hun deel heel eenvoudig een vacature plaatsen en ze kunnen hier hun eigen account beheren.

Soort medewerkers

Er zijn nog geen ervaringsgegevens in het Gooi, maar volgens Piersma leert Brabantwerkt.nl, dat al weer enige tijd draait, dat daar vooral vacatures worden geplaatst voor productiemedewerkers en andere relatief laaggeschoold werk. "Maar dat is natuurlijk geen wet van Meden en Perzen. Voor hetzelfde geld blijkt in ons verzorgingsgebied dat vacatures voor hogergeschoolde medewerkers in trek zijn."

Uitgever

Enter Media lanceert de nieuwe website om werkgevers op dit gebied optimaal te kunnen bedienen, maar blijft in de allereerste plaats uitgever van lokale nieuwsbladen. Die vormen dan ook de basis voor de vacatures op GooiWerkt.nl, zegt Piersma. "Een bedrijf dat een vacature in een of meerdere uitgaven plaatst, krijgt voor een klein extra bedrag de mogelijkheid deze advertentie door te plaatsen naar Gooiwerkt.nl. De advertentie wordt desgewenst in dezelfde look-and-feel als de advertentie in de krant gepubliceerd, maar dat hoeft niet. Maar er hoeft niet per se een advertentie in de lokale media worden geplaatst. Wil je alleen op GooiWerkt.nl, dan kan dat ook, maar dan is de bijdrage hoger. Op die manier willen wij synergie belonen."

Helpen

Alles bij elkaar weet Jan Piersma dat dit initiatief goed zal bevallen bij ondernemers. "In de huidige hoogconjunctuur heeft vrijwel elk bedrijf moeite om goede medewerkers te vinden. Daar helpen wij ze graag bij."