Marga Miltenburg,
Marga Miltenburg, Foto:

Ontwikkelingen

Beste leden,

De afgelopen weken hebben wij als IVW intensief contact gehad met onze leden op de Nijverheidslaan in het kader van de bouwplannen aldaar. Inmiddels zijn er ook ontwikkelingen, in een vroeg stadium, aan de Rijnkade. Daar waar mogelijk proberen wij de gezamenlijke belangen van onze leden zo goed mogelijk te behartigen.
Verder zetten we stappen rondom het KVO/Parkmanagement. Wat zeker onderdeel zal gaan uitmaken van de nieuwe opzet is het gebruik van de FIXI-app. Middels deze app kan elk bedrijf of elke inwoner van Weesp melding maken van hinderlijke situaties in zijn of haar gebied en kunt u de status van de melding blijven volgen. Zoals wij nu ervaren worden de meeste meldingen in een hele korte tijd opgelost. Download de app via de App Store of Google Play (www.fixi.nl).
We zitten alweer in het laatste kwartaal van 2018 en hebben nog een businessclub en de kerstborrel voor de boeg. Wij hopen u daar allemaal te ontmoeten. Als laatste kunt u binnenkort weer uw nominaties voor de Ondernemer van het Jaar kenbaar maken via het onlinenominatieformulier.

Ondernemende groeten,
het IVW bestuur


Het Ondernemerstheater

Op dinsdag 2 oktober vond het 4e Ondernemerstheater plaats in de City of Wesopa. Dit evenement organiseert de IVW al enkele jaren samen met de Rabobank en de Bibliotheek voor Ondernemers. Ondanks de wedstrijd Ajax-Bayern was de opkomst erg goed, de zaal was zo goed als vol. André Verheul (hoofdredacteur Enter Media) heeft deze avond op inspirerende wijze in goede banen geleid.

De bezoekers hebben genoten van het programma dat met veel enthousiasme en Weesper humor door de sprekers werd gebracht. Te beginnen met Erik Jobben met zijn lied 'Weesp'.

Na deze opwarmer verwelkomden wij Marga Miltenburg: in Weesp geboren en opgegroeid tot de 'grande dame' van het sprekersplatform 'ZijSpreekt'. Deze charmante en goedgebekte dame gaf ons een blik in haar leven; van haar verleden (slagersdochter) naar het heden (van KRO-coryfee tot eigenaar van het sprekersbureau) en waarom zij het belangrijk vindt de focus te leggen op de zakelijke kwaliteiten van vrouwen.
Na haar inspirerende lesje netwerken 'hoe doe je dat' was het woord aan Eelco Kappen. Een 'nieuwe' Weesper - betrokken bij de City, bij zijn gezin en bij Weesp - vertelde over het verworden van bankdirecteur tot zelfstandig ondernemer, zoekend naar zijn kunde en zijn passie en hoe dat om te zetten naar zakelijk succes. Openhartig, met zelfspot en met humor vertelt hij over de bobbels in de weg naar het 'ondernemerschap met passie'. Volgens Eelco is de juiste balans tussen 'wat je kunt en wat je passie is' cruciaal in het voorkomen van een burn-out of een bore-out, zowel bij ondernemers als werknemers. Zeker iets om nader bij stil te staan.
De afsluiting was een geslaagde verrassing. Dominique Engers van Desneldichteres.nl vatte de avond op een briljante manier samen. Scherp, aardig en met een ondertoon die de hele avond deed relativeren. Haar muzikale begeleider op gitaar Eelco Menkveld had slechts een paar akkoorden nodig om het gedicht volledig tot bloei te laten komen. Een aanrader! De hele tekst is terug te lezen op de website van de IVW.

Het Ondernemerstheater heeft met deze avond een format gevonden dat nog vele jaren meekan!

Eelco Kappen weet de zaal te boeien..
Eric Jobben