Afbeelding
Foto:

WeesperNieuws Extra: nieuwe online-uitgave alleen voor abonnees

"Een nieuwe manier om journalistieke producties te presenteren, waarmee we de lezer meer bieden." Dit is de uitdaging die de redactie van WeesperNieuws op 15 oktober is aangegaan. Het nieuwsmedium gaat iets (vooralsnog) unieks doen: naast een reguliere krant wordt een online extra editie verzorgd met abonnees met als naam WeesperNieuws Extra.

WeesperNieuws is het bekende uithangbord, maar in feite is dit veel meer dan alleen een stuk papier. "Het is veel breder: het zijn alle nieuwsberichten, achtergrondartikelen, interviews en serviceberichten die we maken. En die brengen we via verschillende kanalen naar buiten, waaronder krant, tv en internet", laat hoofdredacteur André Verheul weten.
Naast deze overbekende kanalen is er nu dus een extra kanaal bij gekomen: WeesperNieuws Extra. Verheul: "Dit is een extra en advertentievrije website waarop onze redactie alle grotere journalistieke producties aanbiedt. Denk aan artikelen waarin we dieper ingaan op het lokale én regionale nieuws. Maar ook aan interviews en andere boeiende verhalen. Het zijn verhalen die je niet in onze gratis huis-aan-huiskrant kunt lezen of daar slechts op hoofdlijnen terugvindt."

Op een rijtje

De redactie hanteert sinds kort een meertrapsraket bij de beoordeling van de inhoud. De (korte) actuele berichten lees je - net als nu - dagelijks op WeesperNieuws.nl (gratis website) en WeesperNieuws TV (kabelkrant). In de gratis huis-aan-huiskrant wordt elke week een selectie van de belangrijkste onderwerpen gemaakt die op hoofdlijnen worden vermeld. "De achtergrondartikelen en langere interviews zul je dus niet meer, of in elk geval een stuk minder, in de gratis huis-aan-huiskrant terugvinden. Wil je meer de diepte in, dan kun je straks terecht op WeesperNieuws Extra (online). Al die mooie Extra-artikelen kun je lezen als je een abonnement hebt. Daar vragen we 5,50 euro per maand voor. Daarvoor krijg je toegang tot alle artikelen van het WeesperNieuws, plus alle regionale artikelen van de andere nieuwsbladen van Enter Media", aldus Verheul.

Doel

"Het doel van deze operatie is om de onafhankelijke lokale journalistiek in Weesp te behouden en te versterken en daar zijn inkomsten van abonnees bij nodig", legt Jan Piersma, directeur van uitgever Enter Media uit. "Wij zijn ervan overtuigd dat we met WeesperNieuws Extra iets te bieden hebben waar veel Weespers graag abonnee van willen zijn."