Afbeelding
Foto:

Wethouders touren langs bedrijven

Het college van burgemeester en wethouders is 'on tour'. Met name de wethouders bezoeken momenteel allerlei typische Weesper bedrijven. Het doel wordt aldus omschreven: "Het kennismaken met het bedrijfsleven aan de hand van praktische voorbeelden en elkaar informeren over samenwerkingsmogelijkheden en over kansen en bedreigingen in de markt en op de bedrijventerreinen."

Voor de vakantie bezocht wethouder Astrid Heijstee (onder andere Economische Zaken) in het kader van de gesprekken Smit & Zoon aan de Nijverheidslaan. Smit & Zoon ontwikkelt en produceert chemische grondstoffen die worden gebruikt door leerproducenten bij de bewerking van leer.

Pronk Geschenken

Onlangs brachten Heijstee en haar collega-wethouder Maarten Miner (onder meer Duurzaamheid) een bedrijfsbezoek aan het Weesper familiebedrijf Pronk Geschenken aan het Van Houten Industriepark. Directeur Stef Pronk en ICT-manager Maarten Duineveld leidden de twee rond door de bedrijfshallen van waaruit jaarlijks duizenden kerst- en andere feestpakketten worden verstuurd.

Verrast

De wethouders waren zichtbaar verrast door de omvang van het bedrijf en Miner was met name geïnteresseerd in de potentie van de platte daken van de bedriifshallen om hier zonnepanelen op aan te brengen. En wethouder Léon de Lange (onder andere Financiën) bracht onlangs een werkbezoek aan Enter Media, waar het WeesperNieuws wordt uitgegeven.
Binnenkort worden meer bedrijven bezocht, waarbij op grond van criteria als economisch belang, innovatiekracht en actieve betrokkenheid bij Weesp een keus wordt gemaakt.