Plannen Rijnkade in de soeppan

De bedrijven die er zijn gevestigd, beginnen te morren. En op pagina 18 in deze B2B laat de IVW weten dat er 'intensief contact' is met de IVW-leden aan de Rijnkade. Maar vooralsnog heeft de gemeente Weesp haar oog laten vallen op de Rijnkade. Niet voor bedrijfsvestigingen, maar voor woningbouw.

Stijlvolle woningen met fraai uitzicht over het Amsterdam-Rijnkanaal, dat is de inzet. De woningen zijn niet nieuw, maar staan in een acht jaar oude visie voor de Rijnkade in Weesp. Gebouwd zijn ze nooit. Daar was ook geen aanleiding voor. Maar nu de woningmarkt overkookt, worden veel oude plannen weer uit diepe laden opgevist en ook dit plan. Het stadsbestuur heeft onlangs aan omwonenden en ondernemers gevraagd om met ideeën voor een nieuwe visie te komen.

Soep koken

De omwonenden en betrokken ondernemers brainstormden onlangs tijdens twee avonden over wat je allemaal wel en niet kunt doen met de Rijnkade en ook met de Amstellandlaan, waar de eerste appartementen reeds zijn verschenen en waar concrete plannen liggen voor een nieuwe toekomst met appartementen voor twee leegstaande kantoorpanden. Wethouder John Vos heeft een goed beeld van wat er verder gaat gebeuren. "Van alle ingrediënten gaan onze ambtenaren proberen een soep te koken."