Jurriaan Frakking (links), Jasper Heijen (zittend) en Frank ten Have vertrouwen volledig op de technische installatie die Ten Have Installatie aanlegt.
Jurriaan Frakking (links), Jasper Heijen (zittend) en Frank ten Have vertrouwen volledig op de technische installatie die Ten Have Installatie aanlegt. Foto: Brian Elings

Advies Ten Have erg gewaardeerd

Een foto van het driemanschap op de plaats aan de Huizerweg waar het nieuwe kantoor komt was het eerste idee, maar daar is nog niet meer te zien dan een grote kuil die is achtergelaten nadat het pand is gesloopt. Het is nog niet eens een bouwput en dat is best opmerkelijk, want het is een ambitieus project dat Heyen Beheer hier heeft. "We bestaan als duofamiliebedrijf volgend jaar tachtig jaar en we gaan ervan uit dat we dat prachtige gegeven luister kunnen bijzetten met de openhing van het nieuwe pand. In het eerste kwartaal moet de ruwbouw klaar zijn", vertelt Jur(riaan) Frakking. Samen met Jasper H. Heijen is hij sinds 2009 de derde generatie van deze twee families uit Naarden die Heyen Beheer vormen. Even ter introductie: wat doen ze eigenlijk bij Heyen Beheer? "Alles wat met stenen en vastgoed te maken heeft", luidt het simpele antwoord van Heijen.

Gewijde grond

Momenteel is de vastgoedgroep nog gevestigd in een kantoor in Naarden, maar dat wordt dus Bussum. Het is, zeg maar, gewijde grond, want de familie Frakking bouwde dit pand decennia geleden. Een van de gebouwtjes blijft bestaan en wordt volledig opgeknapt, maar het hoofdgebouw was te slecht om te handhaven en is prooi geworden van de sloophamers. Daarvoor in de plaats komt een nieuw kantoor dat wordt gebouwd in de stijl van Frank Lloyd Wright (een stijl die overeenkomsten heeft met de Amsterdamse School-red.). "We zitten op een toplocatie en willen dat het een mooi pand wordt, met veel metselwerk, zogenoemde overstekken en stalen kozijnen. Frank Lloyd Wright had als uitgangspunt dat een gebouw nooit de omgeving mocht aantasten en dat is ook ons uitgangspunt. Het is juist een verrijking", zegt Jasper Heyen. Frakking: "Het moet ook een pand worden dat onze ambitie om een kennishuis op het gebied van vastgoed neer te zetten, onderstreept. Dus multifunctioneel, duurzaam, maar ook bijvoorbeeld rolstolvriendelijk en uiteraard een goede plek om te kunnen werken."
Heyen vult aan: "Wij zijn de derde generatie en we gaan ervan uit dat de vierde en vijfde generatie, mochten die ook in het bedrijf komen, ook in dit pand kunnen werken."

Ten Have Installatie

Voor Heyen Beheer was het vanzelfsprekend dat Ten Have Installatie de complete W-installatie zou ontwerpen en installeren. Dat is het gevolg van een jarenlange samenwerking, waarbij beide partijen precies weten wat ze aan elkaar hebben. Frakking: "Wij hebben al jaren een goede, duurzame relatie en kunnen blind op elkaar varen. Als Frank iets adviseert, ga ik niet eens meer verder kijken."

Het nieuwe kantoorpand van Heyen Beheer.