Innovatief

Innovatief is zo'n woord dat onlosmakelijk verbonden is met ondernemen. Ook in deze editie van B2B staan weer treffende staaltjes van innovatief denkvermogen. Neem Ten Have Installatie, het installatiebedrijf dat in 2016 Weesper Bedrijf van het Jaar was. Dat is geen producent, maar een technisch dienstverlener en ook op dat gebied kun je dus innovatief zijn. Ten Have bewijst dat door innovatief mee te denken met de klant op het gebied van duurzaamheid, zoals bij een nieuw kantoor van Heyen Beheer in Bussum waarover in deze editie een artikel staat. Eigenaar Frank ten Have vertelde dat hij twee offertes had ingediend: één met en één zonder warmtepompen, zodat de klant zelf kan beoordelen wat bij hem past. Het lijkt simpel, maar is doeltreffend en echt een vorm van innovatief denken.
Een andere innovatie zien we bij het Weesper bedrijf Frecious dat groentesappen 'slowjuicet', wat op zich al een innovatief woord is. De pulp die ze hierbij overhouden wordt nu verwerkt tot repen. Op de pagina's 'actueel' leest u er een artikel over.

Het zijn dit soort vondsten of vormen van innovatief denken die ondernemen zo leuk maken. Gewoon iets verzinnen, uitproberen en ermee de boer op gaan. Wij weten zeker dat ook volgend jaar meerdere Weesper bedrijven zich weer zullen melden met allerlei innovaties. Als u iets heeft waarvan u denkt 'Dat moet de redactie weten', meld het ons dan, want wij zijn ervoor om het actieve bedrijfsleven in Weesp te duiden. Daarom wensen we u een gezond én innovatief 2019.

Hans Peijs,
redacteur B2B