De bedrijfshallen aan de Rijnkade blijven.
De bedrijfshallen aan de Rijnkade blijven.

Ondernemers Rijnkade zijn opgelucht

De ondernemers aan de Rijnkade kunnen vooralsnog opgelucht ademhalen, want er worden geen woningen gebouwd. Wethouder John Vos zag in dat het verzet te heftig was, dat niemand wilde meewerken én dat de combinatie zwaar vrachtverkeer-luxe appartementen ook niet de meest gelukkige was en ziet ervan af. Wel komen er appartementen aan de Amstellandlaan in de kantoorgebouwen die nu grotendeels leeg staan.

Een zekere opluchting. Of zoals Ria Hagen van de Hagen Groep het omschreef: 'Gematigd positief.' Dat is het gevoel dat overheerst bij ondernemers en omwonenden van het gebied Rijnkade/Amstellandlaan, nadat wethouder John Vos (Ruimtelijke Ordening) tijdens een informatiebijeenkomst had uitgelegd wat de plannen zijn met dit gebied.

Scharniergebied

Het positieve is dat duidelijk is dat de gemeente woningbouw aan de Rijnkade niet ziet zitten. Het 'gematigd' wordt ingegeven door het feit dat er nog wel een hobbel moet worden genomen. Die betreft het gebied tussen de Amstellandlaan – dat zich zal ontwikkelen tot een woonboulevard - en de Rijnkade, dat door de gemeente wordt omschreven als 'scharniergebied'. Dat is het terrein waar de Amstellandlaan de Flevolaan kruist en waar onder andere de gemeentewerf is gevestigd.
Dit gebied zal worden herontwikkeld, waarbij alle belangen zorgvuldig zullen worden afgewogen, beloofde wethouder John Vos. In het eerste kwartaal volgend jaar moet hier duidelijkheid over zijn.
Voor Ria Hagen was deze mededeling aanleiding om na afloop van de bijeenkomst op wethouder Vos af te stappen met de mededeling dat ze maar wat graag in de werkgroep wil plaatsnemen die zich hiermee gaat bezighouden.