Afbeelding
Foto:

Golfbaan Weesp is weer springlevend

Voor Golfbaan Weesp was 2018 het jaar van de wederopbouw en moet volgend jaar het jaar van het doorpakken worden. Er zijn ideeën genoeg en zowel de baan zelf als Golfvereniging Weesp zijn springlevend, zegt Gerhard van Dalen van het Team Golfbaan Weesp.

Golfbaan Weesp was in juli 2017 failliet verklaard, nadat de vorige uitbater wegens persoonlijke en financiële problemen onverwachts de deur achter zich dicht trok. Dit had met name gevolgen voor het horecagedeelte. De golfbaan zelf bleef wel in gebruik, want de leden van Golfvereniging Weesp wilden deze niet verloren laten gaan. Op een gegeven moment opperde de Golfvereniging Weesp zelfs om de boel over te nemen. Zover kwam het niet, want een andere uitbater sprong erin.

Goed onderhouden

"Dat de golfvereniging de boel goed had onderhouden scheelde ons een hoop werk", zegt Van Dalen, die inmiddels alles weer op de rit heeft. Dat bleek bijvoorbeeld in het laatste weekend van november toen Golfvereniging Weesp in samenwerking met de golfschool, de brasserie en de golfbaan een goededoelenwedstrijd hield, met een uitgebreid omlijstend programma.

Bedrijvencompetitie

De opbrengst werd geschonken aan de voedselbank van Weesp, maar voor de golfbaan en de golfvereniging was het belangrijk om te laten zien dat er weer schwung in zit. Inmiddels heeft de golfbaan alweer 25 bedrijfsleden. Het doel is om dit aantal de komende maanden fors op te krikken. Onder andere voor hen is er volgend jaar de Golfbaan Weesp Bedrijvencompetitie. Dit is een reeks van zes wedstrijden waaraan ook bedrijven die geen lid zijn van Golfbaan Weesp kunnen deelnemen. Op iedere eerste donderdag (april t/m oktober) van de maand wordt een 9-holeswedstrijd gespeeld.