Afbeelding
Foto: André Verheul

Museum zoekt sponsors

Weesp koestert het gemeentemuseum Museum Weesp. Sinds ruim twee jaar kunnen Weesper bedrijven sponsor worden via de Stichting Vrienden van Museum Weesp. Misschien ook iets voor u? Een kennismaking.

Wat heeft Museum Weesp te bieden?

Het Gemeentemuseum Weesp bestaat in zijn huidige vorm en met de befaamde collectie Weesper porselein ruim 40 jaar. Onder de nieuwe naam Museum Weesp is dit na een modernisering in februari 2016 heropend.

In 2016 is ook de Stichting Vrienden van Museum Weesp opgericht. Wat is het doel van deze stichting?

De Stichting Vrienden heeft ten doel: 'het ondersteunen, tot stand brengen, in stand houden, onderhouden en verbeteren van Museum Weesp in het algemeen en haar collectie in het bijzonder.'

Hoeveel vrienden zijn er inmiddels en hoeveel bedrijven zijn daaronder?

De stichting heeft vijf bedrijfssponsors en ruim 40 particuliere vrienden. De vijf bedrijfssponsors zijn onder andere Anker Weesp (sinds 16 december 2016), Linda van den Berg projectondersteuning & communicatie (sinds 17 januari 2017) en Wim Bos Transport BV (sinds 10 februari 2017).

Wat heeft de stichting tot nu toe bijgedragen aan het museum?

Er zijn onder andere bijdragen geleverd aan de aankoop van Weesper porselein dat op een veiling in Londen werd aangeboden en de stichting heeft de aankoop van een Magneet-fiets (Magneet was een rijwielfabriek met de roots in Weesp) kunnen bewerkstelligen.

Wat is de tegenprestatie van een sponsorschap?

Afhankelijk van het gekozen sponsorprogramma ontvangen sponsors als tegenprestatie vermelding van hun logo op de website, een doorlink naar hun bedrijfswebsite, een verzorgde relatiebijeenkomst, vriendenpassen, etc.

Heeft de stichting een zogeheten ANBI-status?

De Stichting Vrienden van Museum Weesp heeft sinds 1 januari 2017 de ANBI-status en daarmee is het een algemeen nut beogende instelling. Als gevolg hiervan zijn donaties fiscaal aftrekbaar.

Welke mogelijkheden zijn er om te sponsoren?

Met het pakket Goud ben je hoofdsponsor, met de pakketten zilver en brons ben je een belangrijke sponsor en ook is sponsoring op maat mogelijk.