Afbeelding
Foto: Brian Elings

De beste én
anders willen zijn

Al een kwart eeuw zijn Nigtevechters Raymond Vonk en Erik Roukens elkaars beste vriend en de verkiezing tot Weesper Bedrijf van het Jaar 2018 is een voorlopige kroon op de hechte band die ze hebben. Ze zijn er in elk geval zo trots op als een pauw. Maar die trots geldt veel meer de reden waarom ze zijn gelauwerd: hun bedrijf Groove Graphics (de naam komt van hun gezamenlijke hobby als deejay) dat ze in 2004 zijn gestart.

De aanleiding is dat ze op een goed moment tot de conclusie kwamen dat ze elkaar goed aanvullen. Raymond werkte in de horeca en weet wat het is om dienstbaar te zijn en service te verlenen. En Erik heeft als ontwerper een schat aan ervaring in de reclamewereld. "We stonden beiden op een kruispunt in ons werkzame leven en dit was de goede beslissing op het goede moment", zegt Erik.

Sign

Groove Graphics is een fullservicecommunicatiebedrijf gespecialiseerd in, zoals dat in jargon wordt genoemd, sign. In reclame-uitingen dus. Hier vallen bestickering, (auto)belettering, reclameborden, carwrapping, gevelreclame, gevelbanners en reclameborden onder. Raymond: "In deze branche zijn veel bedrijven actief en wij hebben als uitgangspunt dat we de beste en ook anders willen zijn. De beste moet je natuurlijk altijd willen zijn en anders zijn wordt bij ons ingegeven door het gegeven dat wij naast de uitvoering ook onder meer logo's en huisstijlen ontwerpen en bewaken én dat we reclame- en marketingadvies geven. Deze combinatie van advies en uitvoering is uniek."

Geen goed beeld

Erik vult aan: "Veel ondernemers willen iets, maar hebben geen goed beeld van wat ze willen. Wij beginnen regelmatig met een blanco vel papier en nemen de relatie dan als het ware bij de hand voor uiteindelijk het beste advies en het beste resultaat. Bovendien hebben we alle machines en de vakmensen om het uit te voeren in eigen huis. De relatie heeft dus naast gedegen advies en een goede uitvoering ook het voordeel dat alles onder één dak wordt uitgevoerd."
Het bleek een succesformule, want Groove Graphics groeide als kool. In 2007 streek het bedrijf neer aan de Zuiderzeelaan 117 in Weesp. Hier betrok het eerst één bedrijfsunit, maar inmiddels zijn dat er drie, die onderling zijn verbonden.