Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Horeca begint gebrek personeel te voelen

Ook in Weesp ondervinden horecabedrijven dat het steeds lastiger is personeel te vinden. Maar afgezet tegen andere gemeenten is er nog geen bedrijf dat de tent een dag per week moest sluiten vanwege gebrek aan personeel. En ook positief: volgens de voorzitter van de lokale horecaondernemers Pieter Kors worden er bij zijn weten geen mensen bij de andere weggekaapt. "Er is onderling respect en daar mag iedereen blij mee zijn."

'Een rondje langs de velden' leert wel dat steeds meer horecabedrijven in Weesp het beginnen te voelen, helemaal nu er met het nieuwe bedrijf de Eendracht aan het Grote Plein een grote speler bij is gekomen. Sterker nog, dit bedrijf is zeven dagen per week van 8.00 tot 1.00 uur geopend en is daarmee zeker wat betreft de personele bezetting meteen de grootste. Momenteel werken hier rond de 35 mensen. De meesten van hen komen of uit het netwerk van eigenaar Damy Schumacher of uit dat van de chef-kok.

Nieuw

Tot op heden is het hem gelukt genoeg mensen te krijgen en te houden. "Het zit ons ook mee omdat we nieuw zijn, velen vinden dat leuk, en het is hier druk en dat hebben mensen die in de horeca willen werken ook graag."

't Heertje

Bij 't Heertje Eten & Drinken aan de Herengracht wordt de spoeling wel steeds dunner, maar daar stellen ze ook zo hun eisen. Karin van Asperen zegt: "Je kan wel personeel krijgen, maar dat zijn jonge, onervaren mensen. Die wil ik niet aannemen, want daar heb ik niets aan. Hoe ik het dan oplos? Met overwerk, en ik werk zelf zeven dagen in de week. Met name de koks werken vaak over. Momenteel zoek ik een ervaren persoon voor in de bediening en een goede kok. Dus als je iemand weet, graag."