Afbeelding

Bijeenkomst
over Circulair
Ondernemen

Nederland Circulair! en Regio Gooi en Vechtstreek houden op 28 januari een interactieve sessie voor ondernemers en beleidsmakers over circulair ondernemen. Om geïnspireerd te raken door én met elkaar. Welke initiatieven zijn er? Hoe geven we een krachtige impuls richting een circulaire economie? Dit alles en meer hoor je tijdens de kick-off Circulair Ondernemen in Gooi en Vechtstreek.

De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Dat is wezenlijk anders dan in het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd.

Onbekend

Onder bedrijven wordt het fenomeen Circulair Ondernemen steeds belangrijker, maar aan de andere kant geldt ook nog steeds dat het relatief onbekend is.

Ontbijt staat klaar

Bij de inloop om 8.00 uur staat voor de deelnemers een ontbijt klaar. De aftrap om 8.30 uur wordt gedaan door de regionaal voorzitter Milieu en Duurzaamheid. Een presentatie van Freek van Eijk en een workshop onder leiding van Connie van Vliet (NederlandCirculair) bieden vervolgens praktische tips en voorbeelden om circulair te ondernemen. Pitches van regionale circulaire initiatieven laten daarna zien wat er nu al gebeurt. Na een korte terugkoppeling van alle bevindingen eindigt de bijeenkomst rond 11.00 uur.

Bussum

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 28 januari van 08.00 – 11.00 uur (ontbijt staat klaar) in Fort Werk IV, Dr. Abraham Kuyperlaan 1A, 1402 SB Bussum (gratis parkeergelegenheid).