Open armen

Wat een nieuw jaar gaat brengen, weet niemand. Wat de volgende maand gaat brengen, is vaak al lastig. Maar als je het in Weesp wilt maken als ondernemer, dan weet je in elk geval dat de gemeente je dit jaar met open armen ontvangt. Kom maar op met creatieve ideeën, wij zorgen wel dat er wat mee gebeurt, lijkt het gemeentebestuur te willen uitstralen.
Momenteel zijn er twee 'domeinen' waaruit dat blijkt. De eerste betreft toerisme en recreatie. Deze maand inventariseerde de gemeente bij burgers en ondernemers of er behoefte is om mee te doen om Weesp beter op de kaart te zetten, zodat mensen van buiten meer de behoefte gaan voelen om Weesp te bezoeken. De bijeenkomst met de burgers was al inspirerend, maar die met de ondernemers een paar dagen later was dat in overtreffende trap. Er kwamen veel ondernemers op af en het ene na het andere creatieve idee werd gespuid. Dat is aan de ene kant natuurlijk logisch - zo zijn ondernemers per definitie, helemaal als ze kansen op een presenteerblaadje krijgen aangeboden - maar aan de andere kant moet je het ook maar weer afwachten. Welnu, wethouder Heijstee van onder andere Toerisme heeft er ongetwijfeld een goed gevoel aan overgehouden, en dat geldt ook voor de ondernemers.
Het tweede onderwerp betreft de binnenstad. Ook hier moet het nodige gebeuren en ook hier laat de gemeente zich inspireren door onder anderen ondernemers en ook hier komen de ideeën bijna vanzelf.
Kortom, als je in Weesp wilt ondernemen, moet je het nu doen. De gemeente wacht op je.

Hans Peijs,
B2B Weesp