Afbeelding
Foto: André Verheul

Ondernemers uitgedaagd over toerisme

Ondernemers worden uitgedaagd mee te denken over toerisme in Weesp. Zo'n verzoek is aan ondernemers goed besteed, zo bleek deze maand.

De gemeente heeft de ambitie om veel meer dan nu wat van Weesp te maken op het gebied van recreatie en toerisme. Concreet luidt de doelstelling: 'De gemeente Weesp wil uitgroeien tot een levendige, bloeiende toeristische gemeente, op basis van het eigen gezicht, door het bestaande en potentiële aanbod zichtbaar te maken en de belevingswaarde te vergroten en te versterken en door Weesp te promoten.'

Ondernemingszin

Begin deze maand was er onder meer een bijeenkomst waar ondernemers hun mening konden geven en ideeën konden neerleggen. Een greep daaruit leert dat het met de ondernemingszin goed zit. Zo werd geopperd een stadspark en een stadsstrand aan te leggen, er is behoefte aan meer verblijfsaccommodaties (ook voor gezinnen, want daar is gebrek aan), een groene camping kan er ook komen en in de bruine vloot zit meer dan nu gebeurt. Met de Vecht kan ook wel meer gebeuren, net zoals de groene buitengebieden veel mogelijkheden bieden.

Opvangen

Wel is waar dat een dagjesmens of toerist beter kan worden opgevangen. Als je nu het NS-station verlaat, weet je zo'n beetje waar het centrum is, maar verder word je als bezoeker behoorlijk aan je lot overgelaten, luidde een punt van kritiek aan het adres van onder andere de gemeente. En leuk wel, al die informatie op internet, maar ook aan informatie op gewoon papier is behoefte.

Met alle aanbevelingen van de burgers en ondernemers kan wethouder Astrid Heijstee nu aan de gang. Ze moet de rode draden gaan zien en komt dit jaar nog met een nota waarin de toeristische toekomst van de gemeente staat.