Afbeelding
Foto: Brian Elings

Nieuws van het verhuisfront: één nieuwkomer en twee vertrekkers

In Weesp is geen ruimte om het bedrijf Knipidee International te behouden. Nog dit jaar verhuist de stoffengroothandel naar Almere. Daardoor komen er op bedrijventerrein Noord liefst 18 bedrijfsruimtes leeg. Ook Moen Mooi Eten, een biologische supermarkt verdwijnt, maar deze keert niet terug. Daarentegen is MySports gezwicht voor de aantrekkelijke kanten van Weesp.

"Het liefst was ik in Weesp gebleven, maar er is gewoon geen ruimte", zegt directeur Patrick Soester van Knipidee.
Knipidee heeft niet minder dan zeven miljoen strekkende meter stof op voorraad en daar is een enorme hal voor nodig. De bedrijfsruimte aan de Flevolaan in Weesp is bij lange na niet voldoende. Op bedrijventerrein Noord heeft Soester in de loop der jaren ruimte na ruimte bij moeten huren.

Almere

Om een einde te maken aan deze structurele inefficiƫntie is lang gezocht naar een plek voor uitbreiding. Die is gevonden, maar niet in Weesp. Het bedrijf, dat in 2017 prijkte op de lijst van 250 snelstgroeiende bedrijven van Nederland, opereert vanaf december (en mogelijk al vanaf juli) vanuit Almere. In een hal van 20.000 vierkante meter, die overigens al twee jaar leeg stond. De zestig medewerkers verhuizen mee.

Moen Mooi Eten

Voor Peter en Jeroen Moen van Moen Mooi Eten is Weesp ook een gepassioneerd station, maar bij hen gaat het om sluiting. In juli 2014 openden zij hun winkel in de voormalige apotheek van Ballintijn en de aanpalende slagerij van Mario Jansen aan de Nieuwstad en nu, bijna vijf jaar later, blijkt dat de omzet te laag is om door te kunnen gaan. Vooral de komst van een nieuwe Albert Heijn met een ruim assortiment aan biologische producten aan de Achtergracht heeft ze opgebroken. Het doet de twee veel verdriet dat ze het niet hebben gered.

MySports

MySports daarentegen is per 1 januari vanuit het Media Park naar de Flevolaan verhuisd. Dit bedrijf maakt filmpjes en afgeleiden (ze doen bijvoorbeeld ook tijdregistratie) van deelnemers aan (sport)evenementen of van het sportevenement zelf. Een van de doelen is dat de sponsors daardoor 'traffic genereren' op hun website. Onder andere de gunstige ligging ten opzichte van uitvalswegen en het NS-station hebben het bedrijf doen bewegen naar Weesp te verhuizen.