Afbeelding
Foto:

Weesp doet het goed, maar opletten is devies

Weesp doet het economisch best goed. De werkgelegenheid trekt aan, het vertrouwen groeit. Dat merken de bedrijven. Maar toch roept wethouder Astrid Heijstee op tot oplettendheid.

Hoe goed het economisch ook gaat met Weesp, de wethouder ziet ook scheurtjes. "Dat geldt landelijk, maar zeker ook voor Weesp", vertelde de wethouder onlangs aan WeesperNieuws Extra (dit is een onlineversie van het WeesperNieuws achter een betaalmuur, met zes dagen per week extra artikelen die niet in de gewone krant komen-red.) "Weesper bedrijven groeien wel, maar je ziet ook dat het voor sommigen minder snel gaat dan verwacht of gehoopt. De groei komt er wel, maar het duurt even. Dat is aan de ene kant mooi en positief, ook voor Weesp is dat heel goed. Maar aan de andere kant denk ik dat het ook een goed moment is om te kijken naar hoe we Weesp economisch zo kunnen houden zoals het nu is. Want er komt altijd weer een moment dat het minder gaat."

Wet- en regelgeving

Dat de economische groei niet zo snel gaat als gehoopt of verwacht, komt volgens Heijstee doordat er steeds meer op bedrijven af komt. "Dat heeft onder andere te maken met wet- en regelgeving. Bedrijven hebben meer lasten. En dat moet je ook weer terugverdienen."

Faciliteiten

De gemeente heeft geen rol in hoe goed de Weesper bedrijven het doen, maar kan er volgens de wethouder wel voor zorgen dat alle faciliteiten goed zijn en goed blijven. "Dat is ook de reden waarom we nu kijken naar een toekomstvisie voor de bedrijventerreinen. Dat is niet alleen een ruimtelijke visie, maar ook een visie op wat voor bedrijventerrein wij eigenlijk willen hebben en met welk soort bedrijven. Weesp heeft veel mkb-bedrijven, met maximaal tweehonderdvijftig medewerkers."