Afbeelding
Foto:

Maak kennis met uw nieuwe werknemers

Bedrijven uit Gooi en Vechtstreek worden opgeroepen hun bedrijf in de etalage te zetten bij jongeren. Dit gebeurt onder de noemer Het Gooi On Stage. Het is een unieke kans om met jongeren in aanraking te komen en hen te interesseren voor een bepaalde branche.

Ondernemers moeten tegenwoordig de vreemdste capriolen uithalen om werknemers te vinden. Niet zelden komt dat doordat jongeren op school niet kiezen voor een bepaald vak. Vooral technische beroepen, bijvoorbeeld automonteur en loodgieter, hebben hier last van. Veel jongeren hebben hier een bepaald beeld van en kiezen bijvoorbeeld liever voor een beroep waar ze niet vies van worden. Momenteel zijn er dan ook allerlei programma's om jongeren te interesseren een bepaalde richting op te gaan, zoals TalentTechniek.nu.

Gooi On Stage

Het Gooi On Stage is ook zo'n campagne, met als bijzonderheid dat deze zich richt op de regio Gooi- en Vechtstreek. Rond 800 Gooise vmbo-leerlingen doen mee aan Het Gooi On Stage. Zij staan voor de keus: welke sector en vervolgopleiding ga ik kiezen? Doen en beleven in de praktijk helpt hen enorm bij het maken van een keuze. Vandaar de oproep: wilt u hun een inkijkje geven in de praktijk van uw beroep? Werk dan mee aan het VMBO Beroepenfeest en de Doe Dag.

Beroepenfeest

Het programma is een tweetrapsraket. Tijdens het Beroepenfeest op dinsdag 19 maart in de Grote Kerk van Naarden houden ondernemers korte gesprekken met leerlingen die geïnteresseerd zijn in uw beroep. Op de Doe Dag op donderdag 11 april kunt u vervolgens de leerlingen die er nog meer over willen weten verder informeren op de werkplek. Voor meer informatie: Eleonore de Vette en Kyra van Opijnen, projectleiders Het Gooi On Stage. Hun mailadres is mail@hetgooionstage.nl.