Er wordt gekeken of drie Weesper organisaties kunnen samenwerken.
Er wordt gekeken of drie Weesper organisaties kunnen samenwerken. Foto: André Verheul

Onderzoek naar
samenwerking

Bedrijvenvereniging IVW, Weesp Marketing, WDO en Stichting Weesp Centraal hebben besloten een onderzoek te laten uitvoeren naar de voordelen van samenwerking.

Alle betrokken partijen stoppen veel energie en tijd in onder andere belangenbehartiging, organiseren van bijeenkomsten, het zoeken van sponsors en maken veel gebruik van vrijwilligers. Op voorhand lijken er voordelen haalbaar om sommige werkzaamheden gezamenlijk op te pakken. Er is nadrukkelijk geen sprake van fusie tussen de partijen.

Positieve bijdrage

Weesper Ed Heijstee, oud-bestuurslid van de IVW en redelijk goed bekend met alle betrokken partijen, is gevraagd om het onderzoek uit te voeren. Hij doet dit belangeloos en hoopt daarmee een positieve bijdrage te leveren aan het belangrijke werk van deze partijen.

Agenda 2019

9 april | Businessclub i.s.m. de gemeente Weesp
Thema | De ambtelijke fusie, wat betekent dit voor de Weesper bedrijven

Op 1 maart hebben de burgemeesters van Weesp en Amsterdam de documenten getekend voor de ambtelijke fusie die ingaat op 1 juni a.s. Per half januari is Marije Roos als nieuwe gemeentesecretaris aangetreden.

De veranderingen hebben hun weerslag op het toekomstige economisch beleid. Tijdens de businessclub wordt Marije Roos voorgesteld en geeft zij haar visie op de komende periode en wat dat betekent voor de ondernemers, het bedrijfsleven en de bedrijventerreinen in Weesp.
Als tweede gast ontvangen wij een bestuurslid van de VAZO, die al 35 jaar de belangen van het bedrijfsleven aan de zuidoostkant van Amsterdam en langs de Amstel behartigt. De VAZO heeft diverse samenwerkingsconvenanten afgesloten die gezamenlijk de belangen behartigen van alle ondernemers in Groot-Amsterdam, een gebied waar Weesp binnen enkele jaren ook toebehoort. Wij gaan horen wat aansluiting bij Amsterdam voor ze heeft betekend en nog steeds bijdraagt aan de ontwikkeling van het bedrijfsleven.