Afbeelding
Foto:

Werkgeversservicepunt vindt: 'Iedereen verdient kans op de arbeidsmarkt'

Iedereen verdient een kans op de arbeidsmarkt. Een utopie? Want bijvoorbeeld: ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? In elk geval is dat wel waar de accountmanagers en adviseurs van het Werkgeversservicepunt Regio Gooi en Vechtstreek (WSP) zich elke dag hard voor maken.

Het WSP is een regionale organisatie met in totaal 20 adviseurs. Ernst Tukker is een van die accountmanagers en hij is verantwoordelijk voor de arbeidsmarkt in Weesp. Hij kent de stad, haar ondernemers en de mensen die graag aan de slag willen. Vanuit zijn vakgebied heeft hij een adviserende en ondersteunende rol richting werkgevers en aan de andere kant begeleidt hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Opbloeien

"Het mooie aan mijn werk is dat ik voor beide partijen veel kan betekenen. Ik zie de mensen zodra ze weer aan de slag zijn helemaal opbloeien. Ze doen weer mee in de maatschappij. Van de andere kant zie ik werkgevers die blij zijn met een gemotiveerde werknemer die ook zijn of haar eigen inbreng heeft en waarde toevoegt. Soms is dat vakinhoudelijk en soms meer op sociaal vlak. Dan zie je dat het hele team binnen een organisatie socialer wordt. Wanneer je een collega hebt waar je wat extra rekening mee moet houden, krijg je vanzelf meer onderling begrip. Je kunt ons zien als een wervings- en selectiebureau met een beetje extra. En het mooie is, we doen dat ook nog helemaal kosteloos."

Voor werkgevers en werkzoekenden

Voor werkgevers heeft het WSP een uitgebreid dienstenaanbod. Dat varieert van werving en selectie en advies over inclusief ondernemerschap tot heel praktisch: begeleiding op de werkvloer en hulp bij het aanvragen van subsidies. De groep werkzoekenden waar het WSP zich voor inzet heeft vaak wat extra hulp nodig om weer aan de slag te gaan. Dat doen ze via jobclubs. Dat zijn trainingen waarbij de werkzoekenden klaargestoomd worden om aan de slag te gaan. Ze krijgen een duwtje in de rug en zo leert de adviseur ze ook beter kennen, wat helpt bij het wervings- en selectieproces. Het scheelt de werkgever tijd en het vergroot de kans op een goede match tussen werkgever en werknemer.

Meer weten over het WSP? Neem contact op met Ernst Tukker via 06-11795422. Volg het WSP op LinkedIn: werkgeversservicepunt-gooi-en-vechtstreek of kijk op www.wspgv.nl.