Afbeelding
Foto:

Ouderwets vakmanschap

Autobedrijf Henk Griffioen is al jaren een gereputeerde naam in Weesp. Naast particulieren weten ook steeds meer ondernemers het bedrijf aan de Bloemendalerweg 56 te vinden. Henk Griffioen zwaait er al jaren de scepter en zijn opvolging is verzekerd met zijn zoon Robert.

Wie Autobedrijf Henk Griffioen binnen loopt, weet direct: dit is nog zo'n autobedrijf waar vakmanschap en service hoog in het vaandel staan. Je ziet het, merkt het, ruikt het. En anders legt Henk Griffioen het graag uit. Het autobedrijf bestaat sinds 1983 en zit na omzwervingen aan de Verlengde Rijnkade en de Zuiderzeelaan alweer sinds 2004 aan de Bloemendalerweg (vlakbij de ingang van het Domijn). Of dit het laatste station is, vragen we. "Zeker niet! Als ik de ambitie hoor van mijn zoon Robert, dan worden er nog veel stappen gemaakt. Robert heeft gestudeerd aan onder andere IVA Driebergen en is daarmee veel meer verkoopgericht dan ik. Het is een andere generatie en denkwijze en dat is leuk om te zien."

Bekende paden

Dat worden dan wel stappen op bekende paden, want bijvoorbeeld een dealerschap of aansluiting bij één van de vele franchiseketens in de autosector gaat het niet worden. "De lasten van een dealerschap willen wij niet en dat geldt ook voor al die ketens. Wij kunnen nu volledig zelf doen en laten wat we willen en ik heb totaal geen financiële druk van wie dan ook. En ik geloof er ook niet in. Het is voor mij heel simpel: alles waar je aan gaat mee doen, kost geld. Ze willen allemaal wat uit de ruif pikken."

Druk

En het hoeft ook niet, want Griffioen heeft het razend druk. Naast de omzet uit de werkplaats, waar Henk nog regelmatig onder een motorkap te vinden is, loopt ook de in- en verkoop van gebruikte auto's vooruitstrevend. En over de werkplaats gesproken: het kan wat hem betreft niet vaak genoeg gezegd zijn dat dealers onterecht tegen hun klanten vertellen dat een auto perse bij de dealer moet worden onderhouden omdat anders de garantie vervalt. "Is gewoon niet waar", zegt Henk. "Enkele jaren geleden is er nieuwe wetgeving gekomen volgens welke wij ook auto's kunnen onderhouden zonder dat de garantie vervalt."

Ondernemers

Griffioen richt zich niet specifiek op ondernemers, maar aan de andere kant weten wel steeds meer met name kleine ondernemers en zzp'ers hem te vinden. "Ondernemers met een eigen auto zijn hier natuurlijk aan het goede en betaalbare adres en steeds meer weten dat." En iedereen weet zich daarbij verzekerd van het vakmanschap en de service die Henk Griffioen zo eigen is. "Ik heb bijvoorbeeld heel trouwe klanten die het gewend zijn dat ik ze haal en breng. Dat kost alleen maar tijd, dat weet ik best, maar zo zit ik u eenmaal in elkaar. En die klanten stellen dat op prijs. Sommigen willen niet alleen hun auto voor een beurt brengen, maar willen ook even een praatje. Is niks mis mee."