Afbeelding
Foto:

Hagen heeft hoogste certificaat duurzaamheid

Hagen Beton BV heeft sinds half april het keurmerk CSC-goud (Concrete Sustainability Council) binnen. Dit is het hoogst haalbare certificaat voor betoncentrales en is het wereldwijs geaccepteerde bewijs dat zowel de betonmortel en betonproducten als de grondstoffen duurzaam en op verantwoorde manier worden geproduceerd.

"Dit gouden certificaat maakt duidelijk dat Hagen Beton actief bezig is om zo duurzaam mogelijk betonmortel te leveren. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het halffabricaat zelf, maar ook naar het productieproces en de toeleveringsketen", laat Robert Hagen, eigenaar van de Hagengroep, weten.

Pittig

Het was extra pittig om het certificaat te halen, want de betoncentrale maakt geen deel uit van een netwerk, maar functioneert onafhankelijk van grote ketenpartners en is eigendom van de familie Hagen. Bedrijven die wel deel uitmaken van een keten kunnen namelijk vaak beschikken over uitgebreide milieu-, management- en kwaliteitssystemen. Maar Hagen liet zich daar niet door afschrikken "Kwaliteit komt altijd bovendrijven, al was het gedurende het proces soms wel flink zweten", zegt Jimme Akkerman, bedrijfsleider van Hagen Beton.

Innoveren

Het certificaat biedt klanten zekerheid over een duurzame, verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid. Voor Hagen Beton als producent is het een stimulans om te blijven innoveren en actief bezig te zijn met productontwikkeling. Robert Hagen: "Hagen heeft de wens volledig cradle to cradle te werken. Binnen dit principe worden afvalproducten, zoals bijvoorbeeld betonpuin, ingezet als nieuwe grondstof voor de productie van betonmortel."