Robert en Wijnand Methorst
Robert en Wijnand Methorst Foto: Ruth van Kessel

Methorst & Zoon wordt Methorst bouw

Bij het bekende Weesper aannemingsbedrijf Methorst & Zoon is sinds 1 mei het een en ander veranderd. Het bedrijf is overgenomen door Kwadraat bouw en de naam is veranderd in Methorst bouw Weesp. Het personeel, machines en het bedrijfspand zijn meegegaan. Wijnand Methorst zelf is uit het bedrijf gestapt en zijn broer Robert zal zich in eerste instantie nog bemoeien met de overgang, waarna hij zich gaat beraden over zijn toekomst.

Methorst & Zoon richt zich op de complete bouwsector en streeft naar kwaliteit en maatwerk voor elke klant. Daarbij heeft het bedrijf een bijzonder goede reputatie opgebouwd in Weesp en omstreken. Het zijn precies deze kwaliteiten die Kwadraat bouw uit Leerdam ook belangrijk vindt, waarmee de match snel is verklaard. "Wij zochten een mooie aanvulling in de regio waarin Methorst actief is en Methorst was al snel de juiste partner", vertelt Martinus de Bruijn van Kwadraat bouw.

Machinepark

Voor Kwadraat bouw, dat volgens de website bouwnu.nl tot de top van de aannemers in Nederland behoort, was niet alleen de naam, maar ook het machinepark van Methorst een belangrijke reden voor de overname. "Methorst heeft een zeer goed geoutilleerde werkplaats en deze is een welkome aanvulling voor ons."

Goede naam

Voor de klanten van Methorst verandert er nagenoeg niets. Eigenlijk is alleen de naam veranderd. "Methorst heeft zo'n goede naam opgebouwd dat we hebben besloten die te handhaven in de nieuwe naam. De activiteiten worden voortgezet met de huidige personeelsleden, de huidige machines en vanuit het bestaande bedrijfspand, zodat er voor de bestaande medewerkers, opdrachtgevers en andere relaties niets verandert."