Afbeelding
Foto:

Een eeuw makelaardij

In Weesp wemelt het niet van de bedrijven die 100 jaar oud zijn. Nienaber Makelaars is er één, althans, in die zin dat het bedrijf honderd jaar bestaat, echter niet al die jaren in Weesp, maar in Bussum. Maar ook in Weesp is het bedrijf inmiddels een gereputeerde naam en vooral de link met zakelijk onroerend goed staat als een huis.

De geschiedenis van Nienaber Makelaars gaat dus terug naar 1919. De opa van Erik Nienaber richtte het makelaarskantoor op. Inmiddels zijn we honderd jaar verder, neemt Erik afscheid van het kantoor en zetten Ewoud Rehe en Mark Wiegers het kantoor voort.

Niet veranderd

De wereld verandert haast met de dag, ook de wereld van de makelaardij. Maar volgens Erik en Ewoud is de kern niet veranderd: "Het is een peoplesbusiness en het draait om gunning." En ja, mensen vinden het nog steeds fijn om een huis te kopen met een makelaar aan hun zijde. Ewoud: "Een huis kopen is een van de grootste investeringen in je leven en daarbij is goed advies belangrijk, want er komt ook een hoop emotie bij kijken."

Funda

Een van de grootste veranderingen de laatste twintig jaar is de opkomst van Funda en de informatie waarover kopers op voorhand beschikken. Erik: "Vroeger was de makelaar een soort VVV-kantoor. Je trok een laatje open en haalde een lijstje te koop staande huizen tevoorschijn." Ewoud vult aan: "De informatie ligt nu op straat, de koper kan alles opzoeken en soms weet een klant eerder dan wij dat er een huis te koop komt."

Expertise

In het najaar van 2018 heeft in Weesp een belangrijke verandering plaatsgevonden. Toen werd Ingrid Kikkert, makelaar bij Van Lonkhuizen Makelaars BV dat vooral een sterke positie heeft in bedrijfsonroerendgoed, samen met Mark Wiegers RM-RT directeur van Nienaber Makelaars, de nieuwe eigenaar van Van Lonkhuizen Makelaars dat werd ondergebracht bij Nienaber. De bedrijfsnaam Van Lonkhuizen bleef echter bestaan, maar groot voordeel is dat Van Lonkhuizen sindsdien kan beschikken over de expertise die bij Nienaber aanwezig is.

"Van Lonkhuizen is als bedrijfsmakelaar een ijzersterk merk in Weesp en daar gaan we niets aan veranderen", legde Ingrid Kikkert daar onlangs over uit. Wiegers: "Er zijn twee grote voordelen aan deze opzet. De eerste is de gebundelde kennis van beide makelaarskantoren op het gebied van bedrijfsmakelaardij en de tweede is de combinatie met de makelaardij van woningen. Ondernemers die zich in Weesp oriënteren op een vestiging van hun bedrijf kunnen op één adres meteen ook het woningaanbod zien."