Afbeelding
Foto:

Parkeervergunning voor 350 euro

Weesp gaat de druk van de parkeerdruk halen. Het belangrijkste middel is dat er parkeervergunningen komen voor bewoners en bedrijven. Voor bedrijven gaat een parkeervergunning voor een jaar rond 350 euro kosten.

De grootste parkeerdruk wordt in Weesp gevoeld in het centrum en omliggende wijken. Om dit op te lossen moet er nieuw parkeerbeleid komen. In het centrum, Herensingelkwartier, stationsbuurt en een deel van Leeuwenveld moet betaald worden om te parkeren. Bewoners, maar ook bedrijven, kunnen een vergunning aanschaffen. Burgers betalen 50 euro voor de eerste auto en 200 euro voor de tweede. Bedrijven betalen rond 350 euro voor een vergunning en moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. De belangrijkste zijn:

- Werknemers van bedrijven kunnen op eigen terrein van het bedrijf parkeren of op een satellietlocatie. Onder voorwaarden kan een bedrijf in aanmerking komen voor bedrijfsvergunningen:
- Het bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
- Het bedrijf dient gevestigd te zijn (KvK) op een adres binnen het gebied waar de parkeerregulering van kracht is.
- Het bedrijf is in het bezit van een voertuig waarvan het kenteken staat geregistreerd op naam van het bedrijf.
- Als het bedrijf beschikt over parkeergelegenheid op eigen terrein, komt de aanvrager niet in aanmerking voor een bedrijfsvergunning.
- De bedrijfsvergunning wordt uitgegeven op naam van het bedrijf en is niet voertuiggebonden.
- Per bedrijf wordt maximaal 1 bedrijfsvergunning per 10 fte verstrekt.
- Als op het adres van het bedrijf ook al andere parkeervergunningen zijn afgegeven dan worden deze in mindering gebracht op het totale aantal bedrijfsvergunningen waar uw bedrijf voor in aanmerking komt.
- Als op hetzelfde adres meerdere bedrijven met verschillende activiteiten staan ingeschreven bij de KvK, worden deze bedrijven als afzonderlijke bedrijven gezien en gelden de voorwaarden voor elk bedrijf apart. Als er op hetzelfde adres meerdere bedrijven met dezelfde activiteiten staan ingeschreven bij de KvK (bijvoorbeeld een maatschap van tandartsen), dan wordt dit als één bedrijf gezien en gelden de voorwaarden voor dat ene bedrijf.
- De vergunning die verstrekt wordt is geldig voor de zone waarin het bedrijf gevestigd is. Het aantal bedrijfsvergunningen kan worden gemaximeerd wanneer de ontwikkeling van de parkeerdruk daar aanleiding toe geeft. Dan kan er gewerkt worden met een wachtlijst. Vooralsnog wordt niet van een maximering uitgegaan.