Afbeelding
Foto: André Verheul

Gemeente lonkt naar Van Houten Industriepark voor woningen

Hoe lang blijft het Van Houten Industriepark nog een industriepark? Verdwijnen alle bedrijven en vooral kantoren om plaats te maken voor woningen, worden het er slechts een paar of verandert er uiteindelijk helemaal niets? Deze vragen hangen boven de markt nu de gemeente Weesp eind mei heeft besloten het spel over de ontwikkeling van dit bedrijventerrein op de wagen te zetten.

"Het college van burgemeester en wethouders heeft eind mei besloten de conceptontwikkelvisie voor het Van Houten Industriepark, met ideeën voor een toekomstbestendige en duurzame stad, vrij te geven voor inspraak. Er worden op korte termijn gesprekken gepland met eigenaren, naastgelegen bedrijven en omwonenden waarin hen wordt gevraagd mee te denken over de ontwikkelingsvisie."

Conceptontwikkelvisie

Dit is de letterlijke tekst van een persbericht dat de gemeente onlangs verstuurde en dit zegt dat er nu meer is dan een nieuwe proefballon. Blijkbaar is er nu een conceptontwikkelvisie en ook er wordt blijkbaar uitgegaan van een 'toekomstbestendige en duurzame stad.'

Toelichten

Wat dit allemaal inhoudt? We hadden het wethouder John Vos van Ruimtelijke Ordening graag laten toelichten, maar tijdens het ter perse gaan van deze editie had hij nog niet gereageerd op een verzoek om wat vragen te beantwoorden. Als dit in de tussenliggende periode is gebeurd, dan wordt of is daarover gepubliceerd op WeesperNieuws Extra.

Hoofdpijndossier

Feit is dat het Van Houten Industriepark al jaren een hoofdpijndossier is. In augustus 2017 publiceerde WeesperNieuws een artikel met als kop

Afbeelding