Afbeelding
Foto:

Nu nog 113 woningen Nijverheidslaan

Geen 213 woningen, maar 113. Dit is het (voorlopige) plan Weesperwerf dat moet worden ontwikkeld op Industrieterrein Nijverheidslaan. Aan een groot aantal bezwaren van de gemeente is tegemoetgekomen, maar meerdere ondernemers blijven tegen de bouwplannen omdat woningen slecht mengen met bedrijven.

Na de beraadslaging in de gemeenteraad in december vorig jaar hebben projectontwikkelaars Blauwhoed en Aalberts Ontwikkeling het plan voor Weesperwerf aangepast. Van de oorspronkelijke 213 woningen zijn er 113 over. In de nieuwe opzet komen er 30 woningen in het zogenoemde 'sociale segment', waarvan 20 huurwoningen, en 10 woningen in het middensegment. Verder komen er 11 woningen in de vrije sector huur en 62 woningen in de vrije sector koop.

Morrelen

Doordat de gemeenteraad is gaan morrelen aan de uitgangspunten (de zogeheten kaders) hebben Blauwhoed en Aalberts Ontwikkeling het plan behoorlijk moeten aanpassen. "De hoge dichtheid die destijds werd voorgesteld is teruggebracht door veel appartementen om te zetten naar grondgebonden woningen. Later zijn de woningen langs de Nijverheidslaan vervallen en is er ten koste van woningen een groenstrook in het midden toegevoegd", melden de ontwikkelaars.

Besproken

Het plan is onlangs besproken met de belangenvereniging Bedrijven Nijverheidslaan en daar bleek dat de ondernemers nog steeds tegen de plannen zijn: voor hen is elke nieuwe woning hier er één te veel, geven de plannenmakers toe.
Wat Blauwhoed en Aalberts Ontwikkeling betreft kan er een klap op worden gegeven. Het traject om het bestemmingsplan te wijzigen wordt, zo laten zij weten, na de zomer gestart. Hun verwachting is dat de bouw in het tweede kwartaal volgend jaar kan beginnen.