'Van Houten Industriepark groot zorgenkind'. Dit is de kern van de zaak. Waar de bedrijventerreinen Noord en Nijverheidslaan nieuw elan hebben gekregen, geldt dit niet voor het jongste bedrijventerrein van de drie. Hier, aan de Irenelaan, stonden toen en staan nu nog steeds veel kantoren leeg.
Makelaar van Van Lonkhuizen Makelaars zei twee jaar geleden over de mogelijkheden onder andere dit: "Het terrein maakt geen frisse en moderne indruk. Het ligt weggestopt, te ver Weesp in." Woningbouw zou niet makkelijk worden vanwege de aanwezigheid van Abbott. Abbott is een industrieel bedrijf en dat verhoudt zich slecht met woningen in de onmiddellijke nabijheid.

Mogelijkheden

Nu ziet de gemeente echter toch mogelijkheden. Stef Pronk, directeur van Pronk Juweel, is erg benieuwd hoe de hazen gaan lopen. Pronk Juweel heeft hier kantoren voor eigen gebruik en voor de verhuur (sinds kort zijn alle ruimten verhuurd) en er zijn alles bij elkaar rond 10.000 m2 bedrijfshallen. Pronk hoeft dus niet weg. Maar Pronk begrijpt aan de andere kant dat de gemeente zijn oog heeft laten vallen op dit gebied. "Als gemeente moet je nadenken over de huisvesting van je inwoners. Dit terrein ligt dicht bij het centrum en binnen tien minuten ben je bij het station. Zo bezien snap ik het wel. Aan de andere kant is het wel zo dat wij hier prima zitten en niet weg hoeven. En als je dan aan de ene kant al woningen hebt (aan de Beatrixlaan-red.) en er komen aan de andere kant nieuwe woningen bij, dan liggen wij tussen twee woningcomplexen in en is er grote kans op wrijving. Immers, er rijden nu eenmaal zware vrachtwagens om ons te bevoorraden, die maken geluid en bewoners zullen daar niet blij van worden."
Dus? "Dus wij staan niet onwelwillend tegenover de plannen, maar er moet heel wat gebeuren voordat het zover is en voordat er plannen zijn waar iedereen zich in kan vinden."