Afbeelding
Foto:

Drie weken lang geen treinen tussen Bussum-Zuid en Weesp

Het spoor in Bussum en Naarden gaat van 3 tot en met 25 augustus op de schop. Dit betekent dat er van 3 tot en met 25 augustus geen treinen rijden tussen Bussum-Zuid en Weesp. Dit kan gevolgen hebben voor medewerkers van bedrijven in Weesp.

De werkzaamheden vinden plaats aan de bovenleidingen en wissels. Er wordt 23 dagen lang non-stop gewerkt, waarbij de werkzaamheden die het meeste overlast zullen geven zo veel mogelijk overdag zullen plaatsvinden. De meeste werkzaamheden in Bussum en Naarden concentreren zich rondom de spoorwegovergangen aan de Zwarteweg/Comeniuslaan en de Meerweg. Het aantal sporen daar gaat van vijf naar twee, er worden sporen vernieuwd en niet-gebruikte wissels en sporen worden verwijderd. Ook komen er rondom deze spoorwegovergangen extra geluidsschermen die aansluiten op de al bestaande geluidsschermen.

Reis plannen

Irma Winkenius, regiodirecteur NS, laat weten dat er zo veel werkzaamheden gelijktijdig plaatsvinden dat ook de situatie per dag kan verschillen. "Reizigers moeten echt per dag en ook vlak voor hun reis goed bekijken naar het beste reisalternatief." Soms is dat met de trein en soms is het beter om een van de bussen te pakken die rijden tussen Weesp en Bussum-Zuid.

Grootschaligheid

De grootschaligheid alsook de duur van de werkzaamheden, 23 dagen, zijn bijzonder voor ProRail, zo laat bouwmanager Marcel Martens van ProRail weten. "We hebben dit niet elk jaar." Maar volgens hem is alles goed gepland en laten ze niets aan het toeval over. En wat er ook gebeurt, 26 augustus rijden er weer treinen, zo verzekert projectmanager Luc van Hengstum van ProRail.
Doordat de sporen aan de westkant van het station in Bussum (kant van de Action) verdwijnen, kunnen reizigers vanaf die kant ook direct het perron op. Het station krijgt dus twee duidelijke entrees. Er ontstaat aan die kant van het station extra ruimte en die gaat ingevuld worden met zo'n 600 extra plekken voor fietsen en groen.

Stationsgebouw

Tot slot wordt ook het stationsgebouw van Bussum in oude luister hersteld door onder meer de gevel te restaureren.